Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» επισκέφθηκε καταστήματα στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και μίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους τονίζοντας ότι με τη νέα δημοτική αρχή προτεραιότητα θα έχουν οι λαϊκές γειτονιές του Πειραιά.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε την περιοχή των Ταμπουρίων, ειδικότερα την λαϊκή αγορά στην οδό Δογάνης, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους και πωλητές.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Θοδωρής Δρίτσας αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου, που συζητιέται στη Βουλή, για το οποίο κινητοποιούνται και αντιδρούν οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών , έκανε την παρακάτωδήλωση:
«Σήμερα, οι λαϊκές αγορές δοκιμάζονται σκληρά αλλά πρέπει να παραμείνουν ζωντανές. Όποια παρέμβαση εξυγίανσης ή εξορθολογισμού πρέπει να ενισχύει τα δίκτυα διανομής και εμπορίας όσο γίνεται πιο κοντά στον παραγωγό και σε όφελος των καταναλωτών. Το σχέδιο νόμου ευνοεί τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ και των χονδρεμπόρων και μάλιστα απειλεί με δυσβάσταχτα πρόστιμα τους επαγγελματίες.
Είναι ένα ακόμα μέτρο για να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε λίγα χέρια»
Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά μετά από την ανακοίνωση του κ. Ηλία Τζανετουλάκου και στελεχών του συνδυασμού «Πειραιάς 2014+» αλλά και άλλων πολιτών του Πειραιά για συστράτευση στην κοινή προσπάθεια έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η συστράτευση όλων των Πειραιωτών για να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Πειραιά και να ανακόψουμε την προσπάθεια των φθαρμένων καθεστώτων και επιχειρηματικών συμφερόντων να συνεχίσουν να ελέγχουν την πόλη μας, αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική.
Η απόφαση του κ. Ηλία Τζανετουλάκου, των συνεργατών του αλλά και ανεξάρτητων πολιτών του Πειραιά να συστρατευθούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια, προσδίδει μεγαλύτερη αισιοδοξία και στέλνει μήνυμα σε ακόμα περισσότερες Πειραιώτισσες και περισσότερους Πειραιώτες.
Ήρθε η ώρα να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές και στις πρακτικές, που γύρισαν τον Πειραιά πολλά χρόνια πίσω. Ο Πειραιάς μπορεί να αναγεννηθεί και να κοιτάξει με αισιοδοξία το μέλλον. Να γίνει η ναυαρχίδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Αλληλεγγύη και Σχέδιο. Προχωράμε…»
Αστικές αναπλάσεις και ομιλία στην Παλαμηδίου
Σήμερα στις 10 π.μ., ο Θ. Δρίτσας θα συμμετείχε σε σύσκεψη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την Κοσμήτορα κ. Ελένη Μαΐστρου και καθηγητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων για τα μεγάλα ζητήματα αστικών αναπλάσεων και αξιοποίησης του κτιριακού δυναμικού του Πειραιά, όπως και για τη δυνατότητα μόνιμης επιστημονικής συνεργασίας του Δήμου Πειραιά με τη Σχολή.
Στις 2.00 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του συνδυασμού στο Εκλογικό Κέντρο (Καραΐσκου 157).
Στις 8.00 μ.μ. θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων του 5ου Κοινοτικού Διαμερίσματος Πειραιά, στην Αγία Σοφία, στον πεζόδρομο της Παλαμηδίου.

 
Top