Σε παρέμβαση του επί διαδικαστικού, στη συζήτηση που γίνεται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος...
συνεχάρη τον Μάρτιν Σούλτς για την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου της νέας Ευρωβουλής, καλώντας τον παράλληλα να κάνει πράξη έστω το 1% απ’ αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά.
«Η ιστορία χτυπάει την πόρτα μας, είμαστε σε θέση να ανοίξουμε αυτή τη πόρτα ναι ή όχι;» αναρωτήθηκε ο Έλληνας ευρωβουλευτής, προβαίνοντας στη διαπίστωση ότι «σήμερα, το ευρωπαϊκό έδαφος κατέχεται από ξένα στρατεύματα».
Αναφορά στην παρουσία του Μανώλη Γλέζου στο Ευρωκοινοβούλιο κάνουν και τα γερμανικά ΜΜΕ. «Τι μπορεί να φέρει ακόμη η πολιτική σε έναν που έχει ήδη γράψει ιστορία;», αναρωτιέται ο γερμανός αρθρογράφος της die Welt για τον Μανώλη Γλέζο, υπενθυμίζοντας ότι ήταν αυτός που το 1941 κατέβασε τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη. «Ο Γλέζος ήταν πάντα αριστερός. Στις ευρωεκλογές κατέβηκε με τον ριζοσπαστικό ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τη δεκαετία του ’80 ανήκε στο ΠΑΣΟΚ».
Την τιμητική του έχει ο Μανώλης Γλέζος και στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. «Εάν υπήρχε ακόμη το έθιμο ο πιο ηλικιωμένος ευρωβουλευτής του σώματος να προεδρεύει στην πρώτη συνεδρίαση, είναι σίγουρο ότι ο Μανώλης Γλέζος θα έβγαζε σήμερα μια εντυπωσιακή ομιλία», σημειώνει η Γερμανίδα αρθρογράφος. «Αλλά το 2009 άλλαξε ο κανονισμός, για να αποφευχθεί τυχόν σκάνδαλο σε περίπτωση που προήδρευε τότε ο ακροδεξιός Ζαν Μαρί Λεπέν, γεννηθείς το 1928. Έτσι, η τιμωρία ενός ακροδεξιού λαϊκιστή πλήττει έναν αριστερό, που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη των νεοναζιστικών εγκλημάτων».
Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Ο Γλέζος είπε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως πλατφόρμα για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο (…) Η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να πετά με το αεροπλάνο, αλλά το Στρασβούργο είναι προσβάσιμο με το τρένο και το πλοίο, όπως έχει επανειλημμένα πει» καταλήγει το άρθρο.