Ανοίγει ο «δρόμος» για να λειτουργήσουν στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα.

Η θετική εξέλιξη δρομολογήθηκε με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης (κατά ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση και λευκό η παράταξη του πρώην δημάρχου Λ. Τζαννή «Ισχυρός Δήμος»), στις 24/9, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 26 του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), ώστε να συμπεριληφθούν και άλλες ειδικότητες εποχικού προσωπικού στο οργανόγραμμα του Δήμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «την άμεση μερική τροποποίηση του Οργανισμού επέβαλλε το αδιέξοδο που προέκυψε με τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα της πρώην ΔΗΚΕΠΑ, η οποία μπήκε σε εκκαθάριση από την προηγούμενη δημοτική αρχή χωρίς να ακολουθηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στον Δήμο»

Έτσι, τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα σταμάτησαν τη λειτουργία τους επειδή για ειδικότητες που δεν προβλέπονται στον ΟΕΥ ο Δήμος δεν μπορεί να υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να πάρει συμβασιούχους υπαλλήλους. 

Μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απομένει η έγκριση και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ώστε η νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στις επόμενες ενέργειες, για να εγκριθεί η πρόσληψη συμβασιούχων για τα καλλιτεχνικά και αθλητικά τμήματα.

Να σημειωθεί ότι με την τροποποίηση, που έγινε στο άρθρο 26 προβλέφθηκαν και άλλες ειδικότητες εποχικού προσωπικού για να μην προκύψουν παρόμοια προβλήματα μέχρι την οριστική τροποποίηση του ΟΕΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου «η πρόβλεψη των ειδικοτήτων και η τροποποίηση του άρθρου 26 δεν συνεπάγεται προσλήψεις, αλλά δίνει τη δυνατότητα να αιτηθεί ο Δήμος προσλήψεις στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον υπάρχουν και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις που απαιτεί ο νόμος. Το δε είδος των συμβάσεων (2μηνες, 9μήνες, ολιγοήμερες κλπ) εξαρτάται όχι από την πρόβλεψη του οργανισμού, αλλά από την κάθε φορά συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
» Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι οι προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων δεν μπορούν να λύσουν ούτε τα ανυπέρβλητα προβλήματα των Δήμων ούτε το τραγικό πρόβλημα της ανεργίας, παρά μόνο να δώσουν πρόσκαιρες και πρόχειρες λύσεις.Μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή εργασία,για δημόσιες και αποτελεσματικές υπηρεσίες».
 
Top