«Η υποκρισία περισσεύει...», δήλωσε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με την απόφαση της κ. Δούρου για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως η κ. Δούρου, αφού χρησιμοποίησε τις καθαρίστριες προεκλογικά, αμέσως μετά την εκλογή της, «έβγαλε τα επαναστατικά της γάντια και παρέδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη την καθαριότητα της Περιφέρειας σε ιδιωτικές εταιρείες».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» της Κυριακής, παρά το γεγονός ότι η κ. Δούρου είχε δηλώσει αλληλέγγυα στον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών, άφησε να ολοκληρωθεί η σύμβαση που είχε υπογράψει ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Σγουρός με ιδιωτική εταιρεία καθαριότητας.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κ. Δούρου απέρριψε πρόταση που είχε κάνει πριν από ένα μήνα ο κ. Σγουρός, με την οποία την καλούσε να καταθέσει πρόταση πρόσληψης των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ στην Περιφέρεια Αττικής. 

Από την πλευρά της Περιφέρειας αυτό που ανεπίσημα διαμηνύεται είναι ότι η κατάσταση του κτιρίου της Περιφέρειας είναι άθλια και πρέπει να γίνει κάτι γρήγορα για να μην μετατραπεί σε χαβούζα και ότι οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, πλην της δρομολογημένης θα καθυστερούσε πολύ και θα εξέθετε την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με το «Θέμα» ο διαγωνισμός ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες με πρωτοβουλία της προηγούμενης διοίκησης Σγουρού και αφορούσε τα κτίρια του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας. 

Ο προϋπολογισμός του έργου έχει υπολογιστεί στις 667.000 ευρώ, οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους, και το έργο ανατέθηκε στην εταιρεία που προσέφερε 22.399 ευρώ ανά μήνα. 
 
Top