Στη Βουλή  έφερε o βουλευτής Πειραιώς των ΑΝΕΛ , τις έντονες φήμες που κυκλοφορούν για κατάργηση του Μαιευτικού-Γυναικολογικού Τμήματος του Τζανείου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το βουλυετή , ως αιτία για το κλείσιμο του Μαιευτικού-Γυναικολογικού Τμήματος, φέρεται ότι είναι η δημιουργία Ψυχιατρικού Τμήματος.

Επίσης λέγεται, αναφέρει ,  ότι επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο, για το σκοπό αυτό, διάφοροι παράγοντες (ο Υποδιοικητής της Β΄ ΔΥΠΕ με τον Διοικητή του Ψ.Ν.Α [Δαφνί] και ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας).

«Δεν επιτρέπεται, τονίζει , για κανένα λόγο, να καταργηθεί το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Τμήμα του Τζανείου Νοσοκομείου, διότι, θα υποβαθμιστούν ακόμη περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και θα υπάρξει  ακόμη μεγαλύτερη  ταλαιπωρία των πολιτών».

Όσο για τη δημιουργία Ψυχιατρικού Τμήματος στο Τζάνειο Νοσοκομείο, υπογραμμίζει ότι δεν έχει κανείς αντίρρηση, με την προϋπόθεση όμως, να μη κλείσει η Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική, αλλά,  να δημιουργηθεί Ψυχιατρικό  Τμήμα και να στεγαστεί στο παλαιό-διατηρητέο κτίριο του Τζανείου, εκεί που λειτουργεί η Καρδιολογική Κλινική και μεταφέρεται σε άλλο όροφο.

Ο κ. Μελάς , ζητά να :

Ματαιωθεί κάθε σχέδιο κατάργησης του Μαιευτικού –Γυναικολογικού Τμήματος του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά, για το καλό και των εργαζομένων σε αυτό, αλλά και των πολιτών

Να δημιουργηθεί Ψυχιατρικό Τμήμα στο παλαιό διατηρητέο κτίριο του Τζανείου, αφού θα μεταφερθεί η Καρδιολογική Κλινική σε άλλο όροφο.
πηγη
 
Top