Η Jennifer Reynolds είναι βοηθός οδοντίατρου και πάντα την ανησυχούσε η εμφάνισή της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ποτέ να μην βγάζει φωτογραφίες στα social media ή τις γνωστές πια selfies...



Στα 34 της, με καταγωγή από την Κόστα Ρίκα, η Jennifer αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να επισκεφτεί έναν πλαστικό χειρούργο ο οποίος θα της "έφτιαχνε" τη μύτη.



Τώρα, η Jennifer, που ζει στη Νέα Υόρκη, δηλώνει στον Business Insider, πιο άνετη με την εμφάνισή της ενώ τονίζει πως πια δεν έχει πρόβλημα να βγάλει μία selfie φωτογραφία, πράγμα αδιανόητο για αυτήν πριν την εγχείρηση.






Η Jennifer Reynolds είναι άλλος ένας άνθρωπος, από τους πολλούς που οδηγούνται στην πόρτα ενός πλαστικού χειρούργου, ώστε να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν όχι το χειρουργικό κρεβάτι αλλά έναν επαγγελματία μακιγιέρ για να βγάλουν την «τέλεια» selfie.



Oι selfies ή αλλιώς τα... "αυτοπορτραίτα", είναι φωτογραφίες που εκτοξεύτηκαν σε δημοφιλία με την ανάπτυξη των smartphones και των social media, όπως τα Facebook, MySpace και Instagram.



Κυρίως νέοι και νέες επιλέγουν να δημοσιοποιούν φωτογραφίες τους, ενώ κάθε αστέρας του Χόλιγουντ και πρωθυπουργός ανά τον κόσμο, έχει βγάλει και μία selfie.



Η selfie που "τράβηξε" η κωμικός Ellen DeGeneres με αστέρια του Χόλιγουντ στα βραβεία Όσκαρ, έγινε η φωτογραφία στο Twitter με τα περισσότερα retweeted όλων των εποχών.



Όταν η Δανή πρωθυπουργός Helle Thorning-Schmidt δημοσίευσε μία selfie με τον Αμερικανό πρόεδρο Βarack Obama και τον Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron, στην κηδεία του Nelson Mandela, προκλήθηκε μία μικρή... επανάσταση στα media.



Ρινοπλαστικές και βλεφαροπλαστικές πήραν... φωτιά, σύμφωνα με τους Αμερικανούς πλαστικούς χειρούργους και ο λόγος δεν είναι άλλος, από μία... καλή selfie.



Σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Πλαστικών Χειρούργων, η οποία αριθμεί 2,700 μέλη, μία στις τρεις πλαστικές επεμβάσεις γίνεται με στόχο την βελτίωση τις εικόνας του ασθενούς στα social media. Οι ρινοπλαστικές σημείωσαν 10% αύξηση το 2013 σε σχέση με το 2012, ενώ 7% αυξήθηκε η προσθετική μαλλιών και 6% οι βλεφαροπλαστικές.



Η συνολική αύξηση σ' αυτού του είδους τις πλαστικές, τα τελευταία δύο χρόνια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι selfies, φτάνει τον εξωπραγματικό αριθμό του 25%, σύμφωνα με τον πλαστικό χειρούργο. Dr. Sam Rizk.



"Μου έρχονται στο γραφείο με τα iPhones και μου δείχνουν φωτογραφίες", σημειώνει ο 47χρονος Rizk. " Οι selfies έχουν γίνει μία τρέλα", τονίζει.





 
Top