Μνήμες από τη δολοφονία του Αμερικανού διπλωμάτη Κρίστοφερ Στίβενς κατά τη διάρκεια επίθεσης στο προξενείο της Βεγγάζης στη Λιβύη (Σεπτέμβριος 2012) ξύπνησαν σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα της Ν. Κορέας.



Αιμόφυρτος και με το σοκ αποτυπωμένο στο πρόσωπό του, φυγαδεύτηκε όπως-όπως ο Αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος δέχτηκε επίθεση στο πρόσωπο με αιχμηρό αντικείμενο. Κρατώντας ένα μαντήλι μέσα στο αίμα και με τα μανίκια του πουκαμίσου του να έχουν γίνει κατακόκκινα, ο Μαρκ Λίπερτ αδυνατεί να πιστέψει αυτό που μόλις έχει συμβεί.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης συμμετείχε σ’ ένα φόρουμ στο κέντρο της Σεούλ, όταν ένας άνδρας τον τραυμάτισε με ξυράφι. Επικράτησε πανικός. Κόσμος άρχισε να φωνάζει, την ίδια στιγμή που ο 42χρονος πρέσβης προσπαθούσε να προστατευτεί από τον δράστη, βάζοντας τα χέρια του μπροστά στο πρόσωπο.




Ο 42χρονος Μαρκ Λίπερτ φυγαδεύεται άρον - άρον από τον χώρο της δεξίωσης
Ο 42χρονος Μαρκ Λίπερτ φυγαδεύεται άρον - άρον από τον χώρο της δεξίωσης


Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο ένοπλος, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση, φώναξε: Η Βόρεια και η Νότια Κορέα πρέπει να ενωθούν. "Όχι" στα πολεμικά γυμνάσια».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο δράστης συνελήφθη. Οι Αρχές της νησιωτικής χώρας έδωσαν λίγη ώρα αργότερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.


Πρόκειται για τον 55χρονο Kim Ki-jong (Κιμ Κι-γιονγκ), ο οποίος τη διετία 2006-2007 είχε ταξιδέψει έξι φορές στη Β. Κορέα, ενώ το 2011 είχε επιχειρήσει να οργανώσει επιμνημόσυνη δέηση στη Σεούλ για τον Kim Jong-il, τον Βορειοκορεάτη ηγέτη που 
είχε αφήσει την τελευταία του πνοή τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς, βυθίζοντας στο πένθος μια ολόκληρη χώρα.

Ο δράστης της επίθεσης

Ο δράστης της επίθεσης
 
Top