Συνέβη σε σε αεροδρόμιο της Αμερικής και μόνο από θαύμα δεν εξελίχθηκε σε αεροπορική τραγωδία...




Η εικόνα πραγματικά σοκάρει. Και είναι από αυτές που συνήθως έχουν τραγικά αποτελέσματα στα καρέ που ακολουθούν. Όμως στην περίπτωση αυτή, ευτυχώς δεν υπήρξαν παρατράγουδα, καθώς το αεροπλάνο παρά την δυσάρεστη θέση που βρίσκεται στην φωτογραφία, κατάφερε τελικά να φτάσει σώο στο τέλος της διαδρομής του διαδρόμου προσγείωσης, χωρίς τραυματισμούς για τους επιβάτες.

Το περιστατικό έγινε στο αεροδρόμιο McAllen κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, με την πτήση της US Airways Express να προέρχεται από το Ντάλας. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 90 επιβάτες, οι οποίοι όπως δήλωσαν μόνο όταν είδαν τις φωτογραφίες μετά την προσγείωση, κατάλαβαν πόσο μεγάλη τύχη είχαν.

Ο φακός ενός ερασιτέχνη φωτογράφου κατέγραψε το περιστατικό, με το αεροπλάνο να ακουμπά το δεξί του φτερό στον διάδρομο και να σέρνεται για αρκετά μέτρα. Πρόκειται για ένα συμβάν εξαιρετικά επικίνδυνο, και σύμφωνα με ειδικούς της αεροπορίας, είναι πραγματικό θαύμα ότι δεν οδήγησε σε μία αεροπορική τραγωδία με δεκάδες θύματα όχι μόνο από τους επιβάτες αλλά και από το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου


 
Top