Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο...





Το σημείο συντριβής του αεροσκάφους βρίσκεται σε μια περιοχή όπου η Αιγυπτιακή κυβέρνηση μάχεται κατά μιας τοπικής οργάνωσης, της «Επαρχίας Σινά», που ισχυρίζεται πως έχει σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Πάντως, οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου αρνούνται κατηγορηματικά πως υπάρχει η παραμικρή ένδειξη τρομοκρατικού χτυπήματος.


Τεχνική βλάβη «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία

Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό ότι αμέσως μετά την απογείωση, ο πιλότος του Airbus ανέφερε ότι υπήρχε «τεχνική βλάβη» στο αεροπλάνο και ζήτησε να αλλάξει πορεία.
Για «τεχνική βλάβη» μίλησε, όμως και ένας ανώτατος Ρώσος αξιωματούχος, μια πληροφορία την οποία, ωστόσο, το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας απέρριψε, επισημαίνοντας, πάντως, πως θα διενεργηθεί εκτενής έρευνα στην εταιρεία.

Όμως, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, δεν ήταν η πρώτη φορά που το πλήρωμα του συγκεκριμένου αεροσκάφους ανέφερε προβλήματα στον κινητήρα, ενώ μεταξύ άλλων αποκαλύφθηκε πως η ρωσική υπηρεσία ελέγχου μεταφορών είχε διαπιστώσει παραβάσεις στην αεροπορική εταιρεία.

Πιο αναλυτικά, η υπηρεσία ελέγχου των μεταφορών Rostransnadzor είχε διαπιστώσει κατά το παρελθόν παραβιάσεις σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων των αερογραμμών Kogalymavia, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου ρουτίνας τον Μάρτιο του 2014. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, οι παραβάσεις είχαν αποκατασταθεί εντός του απαιτούμενου χρονικού διαστήματος.

Η περιοχή της συντριβής 

'Επεφτε με ταχύτητα 1.700μ./λεπτό!

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το αεροσκάφος άλλαξε τελικά πορεία, ωστόσο, σύμφωνα με την αιγυπτιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, βρισκόταν στα 31.000 πόδια όταν χάθηκε από τα ραντάρ.

Ο Μίκαηλ Ρόμπερτσον του Flight Radar 24, που παρατηρεί την πορεία των αεροσκαφών, είπε στο BBC πως η πτήση ξεκίνησε «κανονικά» πριν «πάει κάτι στραβά». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Έπειτα από 23 λεπτά έπεσε στα 30.000 πόδια και ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα. Πέρασε από τους 400 κόμβους στους 62 και ξαφνικά άρχισε να χάνει ύψος πολύ γρήγορα. Ύστερα από περίπου 20 δευτερόλεπτα χάσαμε το σήμα του αεροσκάφους».

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για «ανθρώπινο λάθος», λέει η εταιρεία

Πάντως, η εταιρεία στην οποία ανήκε το αεροσκάφος ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για «ανθρώπινο λάθος» πίσω από την τραγωδία.

Παράλληλα, η Οξάνα Γκολόβινα, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα ενός από τους κυβερνήτες. Πρόκειται για τον Βαλερί Νέμοφ, ο οποίος είχε καταγράψει περισσότερες από 12.000 ώρες πτήσης.

«Το προσωπικό μας είχε εμπειρία, ο πιλότος μας είχε μεγάλη εμπειρία και έτσι δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τη συντριβή», δήλωσε η εκπρόσωπος.



 
Top