Με πρωτοβουλία του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ έγινε συνάντηση στις 9/3/2016 με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θοδωρή Δρίτσα και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΝΑ κ. Γιάννη Θεοτοκά στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ Νίκος Κροκίδης και ο Πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας (Σωματείο Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων M/S και Π/Θ κοντινών αποστάσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ») Χρήστος Βιτουλαδίτης.

Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στις 18/3/2015 σε συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό Ναυτιλίας είχαμε προβάλει τα προβλήματα της Πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης – Παξών αναλυτικά με Υπόμνημα και με σωρεία καταγγελιών που ακολούθησαν του τοπικού Σωματείου χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει δοθεί καμία ουσιαστική λύση σε αυτά τα προβλήματα που αφορούν την ναυτεργασία στην εν λόγω Πορθμειακή γραμμή.

Επίσης αναπτύχθηκαν αναλυτικά από τον Πρόεδρο του Σωματείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» βασικά προβλήματα όπως η καταστρατήγηση της ΣΣΕ Πορθμείων, η παρατεταμένη αυξανόμενη ανεργία, οι ώρες ανάπαυσης και εργασίας των Ναυτικών, οι υπερβάσεις ωραρίων, τα 2 σαρανταοκτάωρα ρεπό, η ωριαία διακοπή, οι ακινησίες πλοίων που ξεπερνούν τους 3,5 μήνες δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα ανεργίας στους Ναυτικούς και στην εξυπηρέτηση της Πορθμειακής γραμμής, οι παράνομες απολύσεις, οι απλήρωτες δεδουλευμένες αποδοχές για τα πληρώματα ασφαλείας στις ημέρες απεργιών, οι φορτοεκφορτώσεις σε διαστήματα μισής ώρας και σωρεία άλλων προβλημάτων που θέτουν σε κίνδυνο το επιβατικό κοινό, τους Ναυτεργάτες και γενικότερα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Στο κλείσιμο της συζήτησης ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ απαίτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας να δώσει άμεση λύση στα χρόνια προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε ότι θα εξετασθούν τα θέματα της συζήτησης και θα υπάρξει παρέμβαση από το Υπουργείο Ναυτιλίας προς λύση των προβλημάτων.

Ανάλογες συναντήσεις έγιναν με την Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας, με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΝΟ και την νομική Υπηρεσία της ΠΝΟ απαιτώντας να σταματήσει άμεσα η καταστρατήγηση της ΣΣΕ Πορθμείων.

Για την ΠΕΝΕΝ

Ο Πρόεδρος                          Ο  Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντ.                   Κροκίδης Νικόλαος

 
Top