Η πρώτη Πανελλαδική πρόβλεψη του καιρού για τον Ιούλιο από το Greek-Weather.Org όπως πάντα κάνει για κάθε μήνα.

Ο Ιούλιος φαίνεται να κυλάει πάνω κάτω σαν τον Ιούνιο, δηλαδή και με καύσωνα αλλά και με ισχυρές καταιγίδες ιδιαίτερα στα δυτικά, βόρεια και κεντρικά τμήματα της Ελλάδας.

Το πρώτο δεκαήμερο θα κυλήσει με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες απλός στις πρώτες 5 μέρες θα σημειωθούν κάποιες καταιγίδες και λίγο υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες όπου θα αγγίξουν το όρια ενός ''μίνι'' καύσωνα.

Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να κυλήσει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ενδεχομένως να έχουμε και έναν ισχυρό καύσωνα με θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική. Δεν διαφαίνονται καταιγίδες.

Τέλος αν και δεν υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία, το τελευταία δεκαήμερο του Ιουλίου ενδέχεται να κυλήσει με θερμό καιρό (άγνωστο αν έχουμε καύσωνα) και πιθανότατα άστατο καιρό στη βόρεια και δυτική χώρα κυρίως τα απογεύματα.

Η παρούσα πρόβλεψη του Greek-Weather.Org που αποτελεί τη πρώτη Πανελλαδικά πρόβλεψη καιρού για τον Ιούλιο, δεν αποκλείεται να αλλάξει αν υπάρχουν νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ωστόσο θα ενημερώνεστε για κάθε αλλαγή που θα προκύψει.



 
Top