Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κατά τη συνεδρίασή του την 27/06/2016 σχετικά με την επέμβαση-επιχείρηση της Εισαγγελικής Αρχής Πειραιώς (δια της κ. Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιώς) και της Αστυνομικής Αρχής στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ» (πριν από 15 ημέρες και την απευθείας μετάδοση της ως άνω επιχείρησης από τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού, αισθάνεται την υποχρέωση να επισημάνει τα κάτωθι:
     Στα πλαίσια της λειτουργίας της Δημοκρατίας, πρέπει να είναι σεβαστές απ΄ όλους (και απ΄ όλα τα τηλεοπτικά μέσα) οι θεσμοί-εξουσίες (όπως αυτοί διακρίνονται συνταγματικά) είτε λέγονται Βουλή των Ελλήνων ή Δικαστική Εξουσία ή Δημοσιογραφία (έντυπη-ηλεκτρονική/τηλεοπτική) κ.λ.π., οι οποίοι και αποτελούν τα θεμέλια του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της χώρας μας.
     Το Σύνταγμά μας σαφώς διακρίνει τις εξουσίες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει δημοκρατική ισορροπία και να λειτουργούν ανεξάρτητα, προκειμένου να αποφεύγονται αντιπαλότητες και παρερμηνείες που μπορεί να προκαλέσουν σκιές στην λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
     Η δικαστική εξουσία λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα. Μπορεί να δεχτεί κρίσεις (και επικρίσεις) από την Δημοσιογραφία, όμως πρέπει η ίδια η ελεύθερη και αδέσμευτη δημοσιογραφία (η λεγόμενη και 4η εξουσία) ως βασικός πυλώνας στην λειτουργία και την εξέλιξη της Ελληνικής Δημοκρατίας, να σέβεται τις λοιπές εξουσίες και δη την λειτουργία της δικαστικής εξουσίας (θεμέλιο της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής Δικαιοσύνης), στα πλαίσια της απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Σταματογιάννης                                 Παναγιώτης Πετρόπουλος
 
Top