Σύμφωνα με το greek-weather.org ,η όλη διάταξη των καιρικών συστημάτων φαίνεται να αλλάζει μετά τις 13-14 Αυγούστου, φέρνοντας προς την περιοχή μας ψυχρότερες αέριες μάζες και πολλές βροχές και καταιγίδες.

Φαίνεται πως το Φθινόπωρο βιάζεται να μπει σε αρκετές περιοχές της βόρειας ειδικά Ελλάδας, με βροχές, βοριάδες και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Το Καλοκαίρι όμως φαίνεται να αντιστέκεται μιας και μετά τις 20-21 του μήνα προβλέπεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, για πόσο όμως θα αναρωτιούνται πολλοί... Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου λοιπόν, φαίνεται στο μεγαλύτερο μέρος να κυλάει με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες και λίγες καταιγίδες στην βόρεια χώρα μας, προς τα τέλη του όμως διαφαίνεται πτώση της θερμοκρασίας με βοριάδες.

Μάλιστα ο Σεπτέμβρης μέσα στο πρώτο του δεκαήμερο, ενδέχεται να μας δώσει χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και αρκετές βροχές, δείγμα πως φέτος ο καιρός θα είναι πιο άγριος από άλλες χρονιές, μέσα στο Φθινόπωρο. Πάντως τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία, δείχνουν πως φέτος θα έχουμε πολλές βροχές και λίγο πιο πολύ κρύο από παλαιότερα χρόνια.
 
Top