Κι αν νομίζετε ότι θα είναι αεροπλάνο για όλους, σας ενημερώνουμε ότι ο εισιτήριο θα κοστίζει 5.000 ευρώ!....



Το νέο υπερηχητικό αεροσκάφος που υπόσχεται να κάνει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3 ώρες, αποκάλυψε η startup εταιρεία Boom Technology του Richard Branson, ιδιοκτήτη της Virgin.
Η παρουσίαση του XB-1 Supersonic Demonstrator,  γνωστό και ως Baby Boom, είναι η μικρή εκδοχή του αεροσκάφους Boom, που η εταιρεία φιλοδοξεί να αποτελέσει το πιο γρήγορο επιβατικό αεροπλάνο που φτιάχτηκε ποτέ, ενώ θα είναι οικονομικά ανεκτό από τους επιβάτες.


Η πρώτη εμπορική πτήση πάντως δεν αναμένεται πριν από το 2023, ενώ η πτήση Λονδίνο- Νέα Υόρκη θα κοστίζει περίπου στις 2.500 λίρες. Το XB-1 πιάνει ταχύτητες μέχρι και 1.451 mph, δηλαδή 10% ταχύτερο από το Concorde και 2,6 φορές πιο γρήγορο από άλλα αεροπλάνα. Το αεροσκάφος προβλέπεται να μεταφέρει μέχρι και 40 επιβάτες.
Συγκεκριμένα το νέο αεροπλάνο θα κάνει τις πτήσεις Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε 3 ώρες και 15 λεπτά (αντί για 7 ώρες), Σαν Φραντσίσκο - Τόκιο σε 5 ώρες και 30 λεπτά (αντί για 11 ώρες) και την πτήση Σίδνεϊ - Λος Άντζελες σε 6 ώρες και 45 λεπτά (αντί για 15 ώρες).


 
Top