ΕΤΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΝΟ 2016

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ (ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ)
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΪΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ:
ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Η ΠΕΝΕΝ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ!!!
ΑΣΦΑΙΡΑ ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΝΟ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!!!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 15/12/2016 το ετήσιο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ με κεντρικά θέματα τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης για το 2016 – 2017 αντίστοιχα.
Στο Γ.Σ για άλλη μια φορά η γνωστή ομάδα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού κάνοντας χρήση του αντιδραστικού και αντιδημοκρατικού καταστατικού απέκλεισε αυθαίρετα 34 αντιπροσώπους Σωματείων, μεταξύ των οποίων και 3 της ΠΕΝΕΝ. Η ΠΕΝΕΝ όπως έχει κάνει και στο παρελθόν δεν νομιμοποίησε αυτήν την απαράδεκτη αυθαιρεσία.
Κατά τα λοιπά η εισήγηση της πλειοψηφίας κινήθηκε και φέτος στα πλαίσια του εξωραϊσμού και της συγκάλυψης της μεγάλης επίθεσης που δέχεται ο Ναυτεργατικός κόσμος της χώρας μας, αποσιώπησε τον ρόλο και την ευθύνη της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και του εφοπλιστικού κεφαλαίου το οποίο ουδόλως «ακούμπησε» και πολύ περισσότερο δεν έθιξε την σκανδαλώδη και προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει από όλες τις έως τώρα κυβερνήσεις της χώρας.
Ταυτόχρονα οι δυνάμεις αυτές αποσιώπησαν την ενορχηστρωμένη επίθεση κυβέρνησης – εφοπλιστών για την κατάργηση των ΣΣΕ ενώ απέφυγαν να πάρουν θέση σχετικά με την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε ο εφοπλισμός μέσω του Προέδρου της Ε.Ε.Ε ενάντια στην ΠΕΝΕΝ και στον Πρόεδρό της.
Στο ίδιο πνεύμα η εισήγηση δεν ανέφερε λέξη για το μέτωπο που πρέπει να ανοίξει ενάντια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, ιδιαίτερα της ποντοπόρου ναυτιλίας, με την ανάπτυξη αγωνιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων τηρώντας σιγή ιχθύος, όπως έκαναν και οι αντίστοιχες δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο κεφαλαιώδες αυτό πρόβλημα αφήνοντας με τον τρόπο αυτό ανέγγιχτο  το κομπραδόρικο μεγαλοεφοπλιστικό κεφάλαιο το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλιακής πυραμίδας και δεκάδες εφοπλιστές φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις στον παγκόσμιο πλούτο!!!
Φυσικά ούτε λέξη για την φοροασυλία, την μαύρη ανασφάλιστη εργασία, το προνομιακό καθεστώς της φορολογικής ασυλίας τους!!!
Ναυτιλία και Ναυτεργάτες για αυτό το ξεφωνημένο κατεστημένο της ΠΝΟ αποτελεί μόνο η εσωτερική ναυτιλία και κυρίως η Ακτοπλοΐα!!!
Αναφορικά με τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του Ναυτεργατικού κόσμου της χώρας όπως είναι η εκρηκτική άνοδος της ανεργίας, η καταπολέμηση της ανασφάλιστης και χαμηλόμισθης εργασίας, τα τραγικά προβλήματα στην κοινωνική ασφάλιση και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της ναυτικής οικογένειας, για την καταστρατήγηση των ΣΣΕ και της ισχύουσας ναυτικής νομοθεσίας, για τον ρόλο και την στάση της κυβέρνησης, του ΥΕΝ, των αρμόδιων εποπτικών αρχών αλλά και τις εφοπλιστικές αυθαιρεσίες, όλα αυτά υποβαθμίστηκαν στην εισήγηση της κυβερνητικο-εργοδοτικής πλειοψηφίας της ΠΝΟ και κυρίως δεν πάρθηκε η παραμικρή δέσμευση για την ανάληψη συγκεκριμένης αγωνιστικής παρέμβασης…...
Κατά τα λοιπά προσπάθησε να αξιοποιήσει την πρόσφατη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στην οποία οι δυνάμεις αυτές δεν κατάφεραν να κινητοποιήσουν ούτε τα μέλη των Προεδρείων των Σωματείων τους ενώ η συμβολή τους στην οργάνωση, την διεξαγωγή αλλά και στην περιφρούρηση της απεργίας ήταν σχεδόν μηδενική!!!!
Οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού, που εκφράζονται μέσα από την ΠΕΜΕΝ κ.λπ, στοχοποίησαν ως εχθρό και αντίπαλο την πρωτοπόρα δράση της ΠΕΝΕΝ και την Διοίκησή της, άφησαν εντελώς στο απυρόβλητο τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και για άλλη μια φορά με την τακτική τους έβαλαν πλάτη στο εργοδοτικό κατεστημένο της ΠΝΟ και στον Γενικό Γραμματέα της για τον οποίο δεν ψέλλισαν την παραμικρή κριτική…..
Εκ μέρους της ΠΕΝΕΝ την κεντρική τοποθέτηση έκανε ο Γ.Γ της Ένωσής μας Νίκος Κροκίδης ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις και στην πάλη της ΠΕΝΕΝ, στον πολύπλευρο αγώνα τόσο στην Ναυτιλία αλλά και ευρύτερα με δυνάμεις του υπόλοιπου αγωνιστικού και ταξικού κινήματος.
Άσκησε εντονότατη κριτική στην τακτική της πλειοψηφίας της ΠΝΟ αλλά και των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού για την κοινή τους συμπόρευση η οποία καθημερινά αποδεικνύεται επιζήμια για τα συμφέροντα των Ναυτεργατών.
Τέλος οι αντιπρόσωποι της ΠΕΝΕΝ καταψήφισαν τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης της ΠΝΟ.
 
Top