Τα θέματα που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματική κοινότητα και άπτονται της αρμοδιότητας του ΟΛΠ, καθώς επίσης η αναπτυξιακή λειτουργία του λιμανιού και της πόλης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς και ανωτέρων στελεχών του ΟΛΠ.

Συγκεκριμένα, η ατζέντα της σημερινής συζήτησης περιελάμβανε μια σειρά από ζητήματα, όπως η συνεργασία φορέων για την άμεση διασύνδεση της εμπορικής λειτουργίας της πόλης με το λιμάνι και την εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος που προέρχεται από την κρουαζιέρα, η λειτουργία τουριστικών τρένων στον Πειραιά, η προβολή του σηματοδοτημένου περιπάτου Πειραιά.

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς έθεσαν ακόμη και άλλα ζητήματα όπως το σχέδιο αξιοποίησης και εμπορικής εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας της λιμενικής ζώνης, τη διαδικτυακή προβολή της αγοράς του Πειραιά, τη διεύρυνση δικτύου wi fi στους χώρους αρμοδιότητας του Οργανισμού, αλλά και τη συνεργασία με τροφοδότες υλικών ναυτιλίας με έδρα τον Πειραιά.

Επίσης, προς συζήτηση τέθηκαν και άλλα θέματα, όπως οι αποθηκευτικοί χώροι ελεύθερης ζώνης των επιχειρήσεων του Πειραιά, αλλά και η καθιέρωση τακτικής συνάντησης και συνεργασίας με την Cosco.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η διαμόρφωση ενός σταθερού πλαισίου επικοινωνίας και πραγματοποίησης συναντήσεων μεταξύ των δυο πλευρών ανά τρίμηνο, για τη διερεύνηση της πορείας επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων και αξιοποίησης των ευκαιριών, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά, της αγοράς και του λιμανιού. Επίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση επίσκεψης επιχειρηματιών στους χώρους αποθηκών του ΟΛΠ και η ενημέρωση για τρέχοντα και μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αν. διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Α. Καρακώστας, ο Α. Λιάγκος, μέλος του ΔΣ του ΟΛΠ, ο Αν. Βαμβακίδης, εμπορικός διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), ο Ν. Δεμενόπουλος, προϊστάμενος του τμήματος Μετόχων ΟΛΠ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Ν. Μανεσιώτης, οι αντιπρόεδροι Γ. Σωτηρίου και Μ. Πιττάκη και ο γεν. γραμματέας του ΕΣΠ, Θ. Καπράλος. Επίσης παρευρέθηκαν οι Θ. Ρήγα και Χ. Μπαμπουλάκη, δ/ντρια και αν. διευθύντρια αντίστοιχα, του τμήματος Σχεδιασμού & Marketing του ΟΛΠ.
 
Top