Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλε το Μαλάουι μετά τις πέντε δολοφονικές επιθέσεις κατά ανθρώπων, οι οποίοι θεωρήθηκαν... βαμπίρ. 

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας απαγορεύει την κυκλοφορία για δέκα ώρες κάθε ημέρα, από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω τέτοιες δολοφονικές επιθέσεις.

Πριν από λίγες ημέρες, τα Ηνωμένα Έθνη αναγκάστηκαν να αποσύρουν το προσωπικό τους από τις δύο περιφέρειες, στα νότια της αφρικανικής χώρας. 


Στην έκθεσή του ο Οργανισμός τόνισε ότι οι φήμες για ύπαρξη βρικολάκων φαίνεται να ξεκίνησαν στην γειτονική Μοζαμβίκη και εξαπλώθηκε σε όλο μήκος των συνόρων με το Μαλάουι, στις περιφέρειες Mulanje και Phalombe.

Συνέστησε την «προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων των ΗΕ στην περιοχή μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης».

Δεν έχει γίνει σαφές τι ήταν αυτό που πυροδότησε τις φήμες αυτές, όμως, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters, χωρικοί έχουν στήσει οδοφράγματα προκειμένου να «πιάσουν τα βαμπίρ».

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Οργανισμός να μετεγκαταστήσει το προσωπικό του σε ασφαλέστερα σημεία, προκειμένου να αποφευχθεί το κακό.

Ο πρόεδρος του Μαλάουι, Πίτερ Μουταρίκα, έχει διατάξει έρευνα για τις δολοφονίες, αναφέροντας στην ανακοίνωσή του ότι η υπόθεση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και απασχολεί ολόκληρη την κυβέρνηση.
Πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανώσεις αρωγής δραστηριοποιούνται στο Μαλάουι, μία από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, με ορισμένες από αυτές να έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους.
Το μορφωτικό επίπεδο είναι χαμηλό, με την πίστη στη μαγεία να είναι εξαιρετικά διαδεδομένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη έκρηξη βίας που συνδεόταν με φήμες για βρικόλακες είχε ξεσπάσει και το 2002.        πηγή
 
Top