Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή ανακοινώνει τα ονόματα των προσώπων που 
διορίζονται υπουργοί στο πλαίσιο του περιορισμένου ανασχηματισμού, ο οποίος έγινε εν πολλοίς λόγω του θέματος που δημιουργήθηκε από την παραίτηση της υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου και του συζύγου της, υπουργού Οικονομίας Δ.Παπαδημητρίου.

Νέος Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα, «τον οποίο ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο», ο Δημήτρης Βίτσας.

Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης. Πρόκειται για έκπληξη πρώτου μεγέθους.

Ο συμπαθής Φώτης Κουβέλης που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά με την άρνηση υπερψήφισης του Σ.Δήμα και την συνακόλουθη παραίτηση λόγω αδυναμίας εκλογής του, επιστρέφει στην κυβέρνηση.

Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.
Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.
 
Top