Τον εμπαιγμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη μεταροπή του  γιαπιού της πρώην Ραλλείου,  απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο σε Δικαστικό Μέγαρο , κατήγγειλε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Πειραιά , ο Δήμαρχος , Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης έκανε λόγο για κοροιδία από κυβερνητικής πλευράς, κατηγορώντας  τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης ότι   τρία χρόνια δεν έχει πράξει καν τα στοιχειώδη.

« Δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο  Δήμαρχος του Πειραιά , προανήγγειλε  ότι ο δήμος  θα προβεί στην άρση της απόφασης που έχει λάβει και με την οποία παραχώρησε το κτίριο στο υπουργείο Δικαιοσύνης , για να μετατραπεί σε Δικαστήρια .  εφόσον δεν υπάρξει άμεσα  χειροπιαστό αποτέλεσμα.



Αποκαλύπτοντας και υπογρμμίζοντας τον βαθμό του εμπαιγμού και της αδιαφορίας  στο θέμα αυτό  της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης , αποκάλυψε ότι   δεν έχει προβεί καν στην αποδοχή της απόφασης του δήμου , με την οποία όπως προαναφέραμε , του το παραχωρούσε.

Δεν θα επιτρέψω τόνισε , να συνεχίσει άλλο να μένει αναξιοποίητο ένα τόσο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου. « Θα εξετάσουμε εναλλακτικούς  τρόπους αξιοποίησης « , τόνισε.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο , ότι έχει γίνει μέχρι τώρα  στο θέμα αυτό είναι από το Δήμο και τον Δικηγορικό Σύλλογο . Ο Δήμος με την απόφαση παραχώρησης και ο Δικηγορικός Σύλλογος με τον έρανο που έκανε και μάζεψε χρήματα από τα οποία πληρώθηκε η μελέτη για την στατικότητα του κτιρίου.

«Ή κάποιος δεν θέλει να γίνει ή δεν υπάρχουν τα χρήματα και μας είπαν ψέμματα  πριν 2 χρόνια ότι είχαν τα 15 εκατ. Ευρώ», τόνισε ο κ. Μώραλης  , ο οποίος διερωτήθηκε :

«Πόσο άλλο να περιμένουμε μια απάντηση;».



Δεν είναι και το πιο κατάλληλο

Ο κ. Μώραλης υπενθύμισε ότι  πρότεινε να στεγαστούν τα  δικαστήρια  στο κτίριο αυτό , παρότι δεν ήταν και στο καταλληλότερο σημείο  διότι μεθοδευόταν η απομάκρυνση τους από την πόλη .

« Παρ΄όλα αυτά αποφασίσαμε να το παραχωρήσουμε» είπε .

Εφόσον λοιπόν αδυνατεί το υπουργείο να προχωρήσει στη μετατροπή της πρώην Ραλλείου  σε Δικαστικό Μέγαρο , ο κ. Μώραλης , υπέδειξε για τον σκοπό αυτό  το Μέγαρο των πρώην Τελωνείων , στον Άι-Διονύση , όπου σήμερα στεγάζεται  το κρατικό Χημείο και θα απέχει μόλις 200μέτρα από το Μετρό .


Όπως είπε ο κ. Μώραλης , είναι ένα ολόκληρο Οικοδομικό Τετράγωνο , που διαθέτει και πάρκινγκ και ανήκει στο Δημόσιο.

Αντίθετα σημείωσε ότι ακόμη και σήμερα αν το υπουργείο εμπράκτως ξεκίναγε την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Ραλλείου  απαιτούνται οκτώ χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Και ενώ θα έχει γίνει το Μετρό , θα έχει αναπλασθεί η περιοχή , εκεί θα είναι εργοτάξιο» σημείωσε,.
 
Top