Το ακριβότερο σάντουιτς του κόσμου φτιάχνει και πουλά ένα μικρό εστιατόριο, το Don Wagu, που έχει ο σεφ Σάμιουελ Κλοντς στη South William Street, στη Νέα Υόρκη.
Ο λόγος για τα πιο πολυτελή σάντουιτς βόειου κρέατος στον πλανήτη με βραβευμένο βόειο κρέας wagyu (από φυλές ιαπωνικών βοοειδών)....
Όλα παρουσιάζουν το βόειο κρέας wagyu τηγανισμένο σε φρυγανιά και σερβίρεται μισοψημένο σε pain de mie (μαλακό λευκό ψωμί) με την ιαπωνική σάλτσα μπριζόλας tare, φτιαγμένη από κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο μαγειρεμένο σε σάκε, mirin, tamari και μαύρο ξύδι.
Μάλιστα, παρουσιάζεται στους πελάτες με τηγανιτές πατάτες και φύκια.
Ποια η μεγάλη διαφορά μεταξύ των τριών επιλογών; Το κρέας που χρησιμοποιείται. Η φθηνότερη επιλογή κοστίζει 28 δολάρια και ονομάζεται «The Washugyu», που χρησιμοποιεί κρέας από ιαπωνικό – αμερικανικό υβρίδιο, το tajima και το Black Angus.
Δεύτερο, στη λίστα, με κόστος 75 δολάρια είναι το «A5 Miyazaki Wagyu» το οποίο χρησιμοποιεί βοδινό «miyazaki».
Ωστόσο, η «ναυαρχίδα» των σάντουιτς είναι το A5 Ozaki που αποτελείται από βόειο κρέας από αγρόκτημα οικογενειακής διαχείρισης στην επαρχία Miyazaki της Ιαπωνίας. Η τιμή του; 185 δολάρια.
Ο λόγος για τα πιο πολυτελή σάντουιτς βόειου κρέατος στον πλανήτη με βραβευμένο βόειο κρέας wagyu (από φυλές ιαπωνικών βοοειδών)....
Όλα παρουσιάζουν το βόειο κρέας wagyu τηγανισμένο σε φρυγανιά και σερβίρεται μισοψημένο σε pain de mie (μαλακό λευκό ψωμί) με την ιαπωνική σάλτσα μπριζόλας tare, φτιαγμένη από κρεμμύδια, τζίντζερ, σκόρδο μαγειρεμένο σε σάκε, mirin, tamari και μαύρο ξύδι.
Μάλιστα, παρουσιάζεται στους πελάτες με τηγανιτές πατάτες και φύκια.
Ποια η μεγάλη διαφορά μεταξύ των τριών επιλογών; Το κρέας που χρησιμοποιείται. Η φθηνότερη επιλογή κοστίζει 28 δολάρια και ονομάζεται «The Washugyu», που χρησιμοποιεί κρέας από ιαπωνικό – αμερικανικό υβρίδιο, το tajima και το Black Angus.
Ωστόσο, η «ναυαρχίδα» των σάντουιτς είναι το A5 Ozaki που αποτελείται από βόειο κρέας από αγρόκτημα οικογενειακής διαχείρισης στην επαρχία Miyazaki της Ιαπωνίας. Η τιμή του; 185 δολάρια.