Με τραγούδι, πολλά χρώματα, μηνύματα από Πούτιν, Ινφαντίνο και πρωταγωνιστή ένα παιδάκι, που θέλει να μάθει τα μυστικά της μπάλας

Με μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης έγινε, ουσιαστικά, η… σέντρα στο Μουντιάλ της Ρωσίας στο «Λουζνίκι» στάδιο της Μόσχας, πριν από το παιχνίδι της Ρωσίας με τη Σαουδική Αραβία.
Κεντρικό πρόσωπο της τελετής ήταν ο τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς, ενώ στο πλευρό του βρέθηκε η ρωσίδα σοπράνο Άιντα Γκαριφουλίνα. Τα χρώματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν πολλά, με πρωταγωνιστή και ένα μικρό παιδάκι, το οποίο πήρε από το χέρι ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος άσος Ρονάλντο για να του μάθει τα… μυστικά της μπάλας μέσα σ’ ένα μήνα, όσο θα διαρκέσει δηλαδή το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο καλωσόρισαν τον κόσμο στην γιορτή του ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της Ρωσίας ευχαρίστησε πρώτα την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου που ανέθεσε στην χώρα του αυτή τη σημαντική διοργάνωση, και στη συνέχεια έκανε το ίδιο και για όσους εργάστηκαν, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη διοργάνωση.

Οι Ρόμπι Γουίλιαμς και η ρωσίδα σοπράνο Άιντα Γκαριφουλίνα ήταν εκπληκτικοί στις ερμηνείες τους, αν και πρώτος έκανε χειρονομία που δεν θα έπρεπε.

Ξεχωριστή νότα στην τελετή έδωσαν ο τενόρος Πλασίντο Ντομίνγκο αλλά και o Περουβιανός Χουάν Ντιέγκο Φλόρεζ. Από την εγχώρια μουσική σκηνή το «παρών» έδωσαν ο πιανίστας Ντένις Ματσούεφ, οι παγκοσμίου φήμης αστέρες της όπερας Άννα Νετρέμπκο, Γιουσίφ Εϊβαζόφ, Ιλντάρ Αμπντραζάκοφ και Αλμπίνα Σαγκιμουράτοβα. 
Οι Γουίλ Σμιθ, Νίκι Τζαμ και Έρα Ιστρέφι απέδωσαν το τραγούδι του 21ου Παγκοσμίου Κυπέλλου με τίτλο Live It Up, ενώ ο Ρονάλντο έδωσε συμβολικά την πρώτη κλωτσιά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Νωρίτερα ο Ικέρ Κασίγιας και το μοντέλο Ναταλία Βιντιάνοβα είχαν φέρει στον αγωνιστικό χώρο το τρόπαιο του Μουντιάλ.

Οι διοργανωτές είχαν κάνει γνωστά στοιχεία από την τελετή έναρξης το πρωί της Πέμπτης (14/6).


 
Top