Συνέντευξη της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τον Συνδυασμό "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ", κ. Εβίτας Θωμά
Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφια;
Μετά από τόσα χρονιά που ζω και εργάζομαι στο Κερατσίνι, αποφάσισα να κατεβώ υποψήφια Δημοτική σύμβουλος, γιατί πιστεύω ότι το Κερατσίνι, η πόλη της καρδιάς μας, έχει τις δυνατότητες να γίνει πόλη πρότυπο... όπως για παράδειγμα η πόλη των Τρικάλων, τις δομές της οποίας ζηλεύουμε όλοι.
Όταν λοιπόν μου έγινε η τιμητική πρόταση από την Βάνα Δατσέρη, την οποία παρακολουθώ εδώ και πολλά χρόνια και την πιστεύω ακράδαντα, δέχθηκα με μεγάλη χαρά, αίσθημα ευθύνης και αγάπης για την πόλη μας.


Πως κρίνετε τη διοίκηση του Χρήστου Βρεττάκου;
Η διοίκηση του απερχόμενου δημάρχου κ. Βρεττάκου είναι πολύ τυχερή, γιατί βρήκε «στρωμένο χαλί». Δηλαδή έτοιμα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα ή ολοκληρωμένους φακέλους που χρειάζονταν μόνο χρηματοδότηση, τα περισσότερα εκ των οποίων προχώρησε η Βάνα Δατσέρη στην θητεία της ως αντιδήμαρχος. Όλη αυτή την δουλειά και υποδομή που παρέλαβε συγκυριακά το 2014 την αξιοποίησε επιφανειακά, με μοναδικό στόχο να καρπωθεί επικοινωνιακά την δουλειά των άλλων.  Το ζήτημα είναι πως ο κ. Βρεττάκος στα 5 χρόνια που διοίκησε τον Δήμο δεν έκανε κάποια προπαρασκευαστική δουλειά – ως είθισται – ώστε η επόμενη διοίκηση, η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα να βρει μια βάση ώστε να διοικήσει με περισσότερο οραματικό και λιγότερο διαχειριστικό τρόπο. Συνολικά θα χαρακτήριζα την διοίκηση Βρεττάκου, αδιάφορη, διαχειριστική και επιφανειακή.


Για εσάς ποιο είναι το μεγαλύτερο τοπικό πρόβλημα;
Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου μας, είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος από τις ρυπογόνες βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία μας. Τα τελευταία χρόνια το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα θεωρητικά έχουν πάψει να είναι περιοχές με βιομηχανικό χαρακτήρα, χάνοντας φυσιολογικά χιλιάδες θέσεις εργασίας. Εντούτοις η γκρίζα εικόνα του παρελθόντος παραμένει. Ορισμένες συγκεκριμένες βιομηχανικές δραστηριότητες εξακολουθούν να ρυπαίνουν, αλλοιώνοντας και δεσμεύοντας τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της πόλης. Επί της ουσίας είμαστε μια βιομηχανική-γκρίζα πόλη χωρίς βιομηχανίες και με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα.


Πείτε μας 3 λόγους ώστε ένας δημότης Κερατσινιού-Δραπετσώνας να επιλέξει τον συνδυασμό της Βάνας Δατσέρη;
Η Βάνα Δατσέρη η δική μας Βάνα, γεννήθηκε μεγάλωσε και ζει στο Κερατσίνι της καρδιάς της, όλη της την ζωή...
Είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει με ασφάλεια την πόλη μας στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Έχει όρεξη, θέληση, μα πάνω απ’ όλα ΑΓΑΠΗ για την πόλη μας και όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει το Κερατσίνι μας και η Δραπετσώνα μας πόλη πρότυπο.


Πείτε μας 3 λόγους ώστε ο ίδιος δημότης να βάλει σταυρό προτίμησης στην υποψήφια δημοτική σύμβουλο: Εβίτα Θωμά;
Κατεβαίνω στις αυτοδιοικητικές εκλογές της για ΠΡΩΤΗ φορά.
Είμαι καθαρή, καταρτισμένη και γεμάτη όρεξη, θέληση και αγάπη για τον Δήμο μας.


Τι σημαίνει για εσάς η εκλογή σας στο νέο δημοτικό, κρίσιμο συμβούλιο;
Η ενδεχόμενη εκλογή μου ως δημοτική σύμβουλος, θα σημαίνει για μένα υπέρτατη τιμή από τους συμπολίτες μου, που άλλωστε με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους όσα χρόνια ιδιωτεύω ως οδοντίατρος.
Σημαίνει επίσης πρόκληση, για να πέτυχουμε τους στόχους και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα όλων μας για την πόλη που ζούμε, εργαζόμαστε και αγαπάμε.


Σε περίπτωση που εκλεγείτε, σε ποιους τομείς θα επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας;
Για μένα, το Κερατσίνι είναι κομμάτι της ζωής και της καρδιάς μου.
Θα ήθελα να βοηθήσω σε όλους τους τομείς εκείνους που η ΒΑΝΑ ΔΑΤΣΕΡΗ, η πρώτη γυναίκαι δήμαρχος που θα εκλέξει αυτή η πόλη, θεωρεί ότι μπορώ να παράξω έργο, να πέτυχω τους στόχους που θα τεθούν και να προσφέρω με κάθε τρόπο.


Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί η Βάνα Δατσέρη δήμαρχος, αλλά εσείς εκλεγείτε δημοτική σύμβουλος. Θα συνεργαστείτε με αυτόν που θα εκλεγεί δήμαρχος; Ποια τα κριτήρια που θα θέσετε;
Θα ήμουν έτσι κι αλλιώς στην πρώτη γραμμή για την πανέμορφη πόλη μας, έτοιμη να προσφέρω με κάθε μέσον ότι καλύτερο μπορώ ανεξάρτητα αν ο Δήμαρχος ήταν κάποιος άλλος και όχι η Βάνα, για την οποία όμως είμαι πεπεισμένη ΑΠΟΛΥΤΑ ότι είναι η πλέον ενδεδειγμένη ΛΥΣΗ για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ στην πόλη μας.
Άλλωστε όσοι κατεβαίνουμε υποψήφιοι θα πρέπει πρωτίστως να έχουμε καταθέσει τις κομματικές μας ταυτότητες... Σαφώς και ακολουθούμε τα πρόσωπα και τις παρατάξεις που έχουμε επιλέξει... Θα πρέπει όμως να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα. Το όραμα, που είναι κοινό για όλους μας...
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ για το ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ και την ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ, να ναι η απαρχή της άνθησης τους.


Τι μήνυμα θέλεις να μεταφέρεις στους συνδημότες σου;

Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο ρήμα ΑΓΑΠΩ... Το Α και το Ω... η αρχή και το τέλος αυτής της λέξης.. ΑΓΑΠΩ το Κερατσίνι. ΑΓΑΠΩ την Δραπετσώνα.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΒΙΤΑΣ ΘΩΜΑ
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Σπούδασα στο Ιάσιο της Ρουμανίας, απ’ όπου πήρα πτυχίο Στοματολογίας-Οδοντιατρικής. Από το 2004, διατηρώ ιδιωτικό οδοντιατρείο στο Κερατσίνι. Επί δημαρχίας Λουκά Τζανή, βραβεύτηκα από τον Δήμο για την κοινωνική μου δράση στις ευαίσθητες και οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες του δήμου μας. Έχω προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες μου επί σειρά ετών στους γιατρούς του κόσμου και στο χαμόγελο του παιδιού. Έχω 2 κορίτσια 10 & 13 ετών.


 
Top