Συνέντευξη της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τον Συνδυασμό "Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ", κ. Μαρίας-Βιολέττας Βραχνού
Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφια;

Η απόφαση μου βασίστηκε στην ευκαιρία που μου δίνεται με την υποψηφιότητα μου να συμβάλλω με την δική μου προσπάθεια στην καλυτέρευση και αναβάθμιση του τόπου που γεννήθηκα και μεγάλωσα.
 Πιστεύω ότι ο Συνδυασμός "Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ"  με επικεφαλής την Ελένη Δαβγιώτη - Ρούκουνα με εκφράζει απόλυτα. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς άλλους νέους ανθρώπους που συμμετέχουν στην ομάδα μας. Είναι άτομα με την ίδια φιλοσοφία και ίδιες αξίες που σε θέλουν να μένουν αδιάφοροι με τα δρώμενα γύρω τους και επιδιώκουν το κάτι παραπάνω.

Πως κρίνετε τη διοίκηση του Χρήστου Βρεττάκου;;

Για πρώτη φορά στα χρονικά - (με παρεμβάσεις της κυβέρνησης) τα ταμεία του Δήμου να γέμισαν με εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία διεκδικήθηκαν δικαστικά από προηγούμενους Δημάρχους και η σημερινή Δημοτική αρχή είχε την ευκαιρία να τα αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών.
Μια ευκαιρία που δυστυχώς αντί ο σημερινός Δήμαρχος να την αρπάξει και να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο δημιουργώντας έργα υποδομής για τον τόπο μας την άφησε και χάθηκε. Εκατομμύρια ευρώ κακοδιαχειριστήκαν στο όνομα της Ανάπλασης μόνο και μόνο σε έργα βιτρίνας και όχι ουσίας.  Για παράδειγμα τα τελευταία 2 χρόνια η διοίκηση του Δήμου ασχολήθηκε με  δαπανηρές μουσικές εκδηλώσεις που απαρτίζουν το καθιερωμένο πλέον «Φεστιβάλ στη θάλασσα». Το κόστος για αυτές τις εκδηλώσεις αγγίζει το 1,4 εκατομμύρια ευρώ!! 
Και σας ρωτάω: Η ψυχαγωγία των δημοτών είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα για το Δήμο μας; 
Δυστυχώς ενώ ο Δήμος μας είναι μια πόλη του παραλιακού μετώπου,  υστερεί σε ανάπτυξη απ’ ότι οι όμοροι γειτονικοί παράλιοι Δήμοι. Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε.

Για εσάς ποιο είναι το μεγαλύτερο τοπικό πρόβλημα;

Πολλά είναι τα προβλήματα. Που να πρωτοαναφερθώ;
Στα παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών , στα ΚΑΠΗ που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά περισσότερα στα άτομα της 3ης ηλικίας, στην δημοτική συγκοινωνία, στους κακοσυντηρημένους δρόμους, στις συνοικίες της Αμφιάλης όπου δημιουργούνται χείμαρροι με την πρώτη βροχή; 
Βέβαια, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο τοπικό πρόβλημα είναι η ανεργία που μαστίζει τον τόπο μας. Είναι λυπηρό να βλέπεις κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Δήμου μας, όπως η περιοχή γύρω απο την Ελευθερίου Βενιζέλου και τα ενοικιαστήρια στις τζαμαρίες των καταστημάτων να κάνουν παρέλαση.

Πείτε μας 3 λόγους ώστε ένας δημότης Κερατσινίου-Δραπετσώνας να επιλέξει τον συνδυασμό της κ. Ελένης Ρουκούνα;
1. Πρώτα απ 'όλα διότι επικεφαλής είναι η Ελένη Δαβγιώτη - Ρούκουνα.
Πιστεύω στο πρόσωπο της  Κας Ελένης Δαβγιωτη Ρούκουνα γνωρίζοντας τη μαχητικότητα της,την αποφασιστικότητά της και την πείρα της για την ανάπτυξη του τόπου σε όλους τους τομείς.Η εκλογή της εξάλλου ως δημοτικός σύμβουλος του δήμου μας επί 13 έτη δεν είναι καθόλου τυχαία. Ειναι αγαπητή στους κατοίκους διότι πιστεύουν και αυτοί όπως και εγώ στις ικανότητες της. Έχει κοινωνικές ευαισθησίες , κάτι που έχει αποδείξει με το έργο της τόσο ως Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών όσο και ως Πρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, στο παρελθόν 

2.  Κάθε κομμάτι της κοινωνίας μας μπορεί να εκπροσωπηθεί απο την ομάδα μας. Στην "ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ" συμμετέχουν ιδιωτικοί υπάλληλοι απ 'όλους τους τομείς, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης. Επίσης υπάρχουν και υποψήφιοι οι οποίοι είναι ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ αξιωματικοί στην αστυνομία, πυροσβεστική,  το λιμενικό και τις ένοπλες δυνάμεις. Αυτό που όλοι όμως έχουμε κοινό είναι η αγάπη για τον τόπο μας.

3. Έχουμε ιδέες που μπορούν εύκολα και ανέξοδα να υλοποιηθούν και να δώσουν πνοή ζωής στην τοπική αγορά της πόλης μας. Σκοπεύουμε να αναδείξουμε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα σε Δήμο που δε θα έχει τίποτα να ζηλέψει απο τους υπόλοιπους παράλιους Δήμους των Νοτίων Προαστίων. Εμείς φιλοδοξούμε να είμαστε η Δημοτική
αρχή των έργων. Μπορείτε να καταλάβετε τι εννοούμε ρίχνοντας μια ματιά στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.


Πείτε μας 3 λόγους ώστε ο ίδιος δημότης να βάλει σταυρό προτίμησης στην υποψήφια δημοτική σύμβουλο Μαρία-Βιολέττα Βραχνού;

Θεωρώ ότι νέοι άνθρωποι όπως και εγώ με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δημιουργία είναι διατεθειμένοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό με ό,τι καταπιάνονται. 

Επιπλέον η ιδιότητα μου ως νομικός μου δίνει ένα επιπλέον εφόδιο στη διευθετηση των προβλημάτων του δήμου μου.
Το μεγαλύτερο μου όμως κίνητρο είναι η αγάπη !ου προς τον τόπου που γεννήθηκα και ο στόχος μου να αλλάξει η εικόνα του προς το καλύτερο,και θα προσπαθήσω με υπερβάλλοντα ζήλο για αυτό.


Τι σημαίνει για εσάς η εκλογή σας στο νέο δημοτικό, κρίσιμο συμβούλιο;

Κατά αρχήν θα με χαροποιήσει ιδιαίτερα που θα με εμπιστευτούν οι δημότες Κερατσινίου Δραπετσώνας και αυτό θα μου δώσει το έναυσμα να εργαστώ με υπευθυνότητα,νέες ιδέες και αγάπη στην υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπο μου για  την ευημερία και την ανάπτυξη του. 
Όντως είναι κρίσιμο το νέο συμβούλιο αφού θα απαρτίζεται απο αρκετούς ανθρώπους διαφορετικών παρατάξεων. Εύχομαι το σύστημα της απλής αναλογικής να μας δώσει την ευκαιρία να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας 


Σε περίπτωση που εκλεγείτε, σε ποιους τομείς θα επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας;
Στόχος μου είναι η καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων του δήμου. Για τον λόγο αυτό θα επικεντρωθώ στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών και στην ανακαίνιση την ήδη υπαρχόντων ώστε να καλύπτονται όλες οι εργαζόμενες μητέρες. Βεβαία έχω υπόψη μου και την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης μου η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί με νέες δεντροφυτεύσεις, πάρκα ,πλατείες και παιδικές χαρές.
Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε είναι αναγκαία η ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης. Τόσο εγώ όσο και η υπόλοιπη ομάδα, πρεσβεύουμε αρχές και αξίες που θέλουν τον δημότη – πολίτη στο επίκεντρο της προσοχής.
Προτεραιότητα για εμένα αποτελεί η κοινωνική πολιτική. Γι αυτό θα ενισχύσουμε τις υπάρχουσες δομές όπως το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο ενώ παράλληλα θα επανιδρύουμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο ανακουφίζοντας τις οικογένειες των οικονομικά ασθενέστερων, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Θα στηρίζουμε την Οικογένεια και δε θα επιτρέπουμε κανένα παιδί να μένει εκτός παιδικών σταθμών είτε οι γονείς δουλεύουν είτε όχι.    
Θα προσφέρουμε δωρεάν παροχή υπηρεσιών από Λογιστή, Κοινωνική Λειτουργό, Δικηγόρο σε Δημότες που έχουν ανάγκη.
Με επίκεντρο το Δημότη εργαζόμαστε για αυτά και άλλα πολλά τα οποία περιγράφονται στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί η Ελένη Ρουκούνα δήμαρχος, αλλά εσείς εκλεγείτε δημοτική σύμβουλος. Θα συνεργαστείτε με αυτόν που θα εκλεγεί δήμαρχος; Ποια τα κριτήρια που θα θέσετε;

Εγώ θα ήθελα να συνεργαστώ με την υποψήφια δήμαρχο κα Ελένη Δαβγιωτη Ρούκουνα την οποία και έχω επιλέξει. Σε περίπτωση μη εκλογής της αν έκρινα ότι ο νέος δήμαρχος αντιπροσωπεύει τις απόψεις μου  και μόνο θα ανταποκριθώ .
Σε κάθε περίπτωση εννοείται ότι θα είμαι θετική σε αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το γενικό καλό και την ευημερία του τόπου μας. 

Τι μήνυμα θέλεις να μεταφέρεις στους συνδημότες σου

Αγαπητοί συνδημότες, οι Δημοτικές εκλογές πλησιάζουν. Ίσως ακούγεται τετριμμένο –ειδικά το τελευταίο διάστημα – αλλά νοιάζομαι για την πόλη μας και πραγματικά θέλω να βοηθήσω ώστε ο τόπος μας να αποκτήσει το κύρος και την αίγλη που του αξίζει. Ως συνδυασμός απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους δημότες να έρθουν κοντά μας, να μας γνωρίσουν, να νιώσουν το ανήσυχο πνεύμα μας και να γίνουν συνοδοιπόροι στον αγώνα για το κοινό καλό και την πρόοδο του Δήμου μας. Με κοινή προσπάθεια και εργατικότητα θα συμπράξουμε όλοι μαζί για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας.

Συνέντευξη της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τον Συνδυασμό "Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ", κ. Μαρίας-Βιολέττας Βραχνού


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΑ - ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΒΡΑΧΝΟΥ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κερατσίνι

Είναι Πτυχιούχος  Νομικής  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με Ειδίκευση σε Αστικό Δίκαιο, Δημόσιο Δίκαιο και Ποινικό Δίκαιο.


Επαγγελματική εμπειρία


Μάιος 2016 – σήμερα : Δικηγόρος στο Γραφείο Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Νεκταρία Κοκλιώτη

Δεκέμβριος 2015 – Μάιος 2016 : Δικηγόρος στο Δικηγορικό γραφείο Αναστασίας Τσατραφύλλια

Μάιος 2015: Απόκτηση  Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Δικηγόρου

Ιαν2014 - Οκτ2014: Πρακτική  Άσκηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς τμήμα Εκτέλεσης αποφάσεων & Ποινών.

Σεπτ. 2013 – Δεκ. 2013: Πρακτική  Άσκηση  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς τμήμα Προσδιορισμού Μονομελούς Πλημμελειοδικείου

Μαρ. 2013 – Σεπτ. 2013: Πρακτική  Άσκηση  στο Δικηγορικό Γραφείο Χρήστου Οικονομάκη και Συνεργατών

Σεπτ. 2006 – Δεκ.  2008:  Δόκιμη Ασφαλιστής & Γραμματειακή Υποστήριξη  στο πρακτορείο  Ασφαλειών  Ιωάννη Τρύφωνα


 
Top