"Αυτή τη στιγμή δουλεύουν οκτώ άνθρωποι με το βασικό μισθό, για να πληρωθεί μια σύνταξη των 800 ευρώ. Ο μόνος τρόπος τα ταμεία να είναι γεμάτα και να αυξηθούν οι συντάξεις, είναι να δημιουργηθούν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα" τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο nexteal.gr ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Όπως είπε, η παράταξή του σκοπεύει να να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα σύμφωνα με το μικτό σύστημα που εισηγείται, το οποίο βασίζεται σε τρεις πυλώνες και το οποίο θα εφαρμοστεί σταδιακά στους νέους ασφαλισμένους.

Παράλληλα ο κ. Κυρανάκης μίλησε για τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει το κόμμα του για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος αλλά και του φαινομένου “brain drain” ενώ αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας ώστε ο πολίτης να καταλάβει άμεσα μια θετική αλλαγή στην καθημερινότητα του.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Κυρανάκη:

1. Ξεκινώντας δεν μπορώ να μη ρωτήσω τους λόγους που ένας νέος άνθρωπος σαν κι εσάς αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών.

Μπαίνω στην πολιτική γιατί πιστεύω ότι τη χώρα σου δεν μπορείς να την αλλάξεις από τον καναπέ. Ανήκω σε μια γενιά που έχει στρέψει την πλάτη της στην πολιτική. Η απογοήτευση και η κριτική από μόνη της, όμως, δεν αλλάζει κάτι. Πρέπει να κάνουμε πολλά για να αλλάξει η Ελλάδα.

Αποφάσισα να μπω λοιπόν σε αυτή τη μάχη, για να δουλέψω σκληρά γι’ αυτές τις αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας. Για όλα αυτά τα αυτονόητα που συζητάμε στις παρέες μας και δεν γίνονται ποτέ, και για να γίνω η φωνή όσων ζητούν ανανέωση.

2. Αν υποθέσουμε ότι είστε κυβέρνηση την επόμενη μέρα ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες σας ώστε ο πολίτης να καταλάβει άμεσα μια θετική αλλαγή στην καθημερινότητα του.

Οι τρεις βασικές προτεραιότητες είναι η οικονομία, η ασφάλεια και η οργάνωση του κράτους.

Μέσα στους πρώτους μήνες θα έρθει το φορολογικό νομοσχέδιο με δραστικές μειώσεις φόρων για την ελληνική οικογένεια και την ελληνική επιχείρηση.

Στην ασφάλεια το πρώτο που θα γίνει είναι η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια, η επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και η εφαρμογή του νόμου για τις φυλακές τύπου Γ, ώστε να μην παίρνουν άδεια οι τρομοκράτες.

Σε ό,τι αφορά στην οργάνωση του κράτους, οι διαδικασίες θα γίνουν πιο απλές και γρήγορες με οριζόντια χρήση ψηφιακών εφαρμογών ώστε να γίνει πιο εύκολη και ανθρώπινη η σχέση πολιτών και επιχειρήσεων με το Δημόσιο.

Τόσο σε αυτούς τους τρεις τομείς, όσο και στο σύνολο της πολιτικής μας, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να γίνει καλύτερη η Ελλάδα.

3. Το συνταξιοδοτικό είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση, πόσο ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ είναι;

Αυτή τη στιγμή δουλεύουν οκτώ άνθρωποι με το βασικό μισθό, για να πληρωθεί μια σύνταξη των 800 ευρώ. Ο μόνος τρόπος τα ταμεία να είναι γεμάτα και να αυξηθούν οι συντάξεις, είναι να δημιουργηθούν πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με το μικτό σύστημα που εισηγούμαστε, το οποίο βασίζεται σε τρεις πυλώνες και το οποίο θα εφαρμοστεί σταδιακά στους νέους ασφαλισμένους.

Ο πρώτος του πυλώνας είναι υποχρεωτικός και δημόσιος και θα συγκροτείται από την εθνική σύνταξη και την ανταποδοτική σύνταξη.

Ο δεύτερος πυλώνας, πρέπει να είναι υποχρεωτικός, αλλά ξεκινώντας με τους νέους ασφαλισμένους πρέπει να είναι κεφαλαιοποιητικός, είτε αυτός έχει δημόσιο, είτε έχει ιδιωτικό χαρακτήρα. Θα παρέχεται από δημόσιο φορέα, από κάποιο Επαγγελματικό Ταμείο, αλλά και από πιστοποιημένους ιδιωτικούς παρόχους. Με το ίδιο ύψος εισφορών για όλους και υπό την αυστηρή εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τέλος, ο τρίτος πυλώνας είναι προαιρετικός, είναι προφανώς κεφαλαιοποιητικός και είναι βέβαια ιδιωτικός. Στόχος είναι να εξασφαλίσει πρόσθετα εισοδήματα μετά το τέλος του εργασιακού βίου του πολίτη. Οι εισφορές σε αυτόν θα πρέπει να είναι αφορολόγητες και το ύψος τους να καθορίζεται από τον ίδιο τον ασφαλισμένο.

4. Δεδομένου του μεγάλου δημογραφικού προβλήματος της χώρας ποια είναι τα μέτρα που θα πάρετε και πως σκοπεύετε να σταματήσετε το φαινόμενο του “brain drain”.

Τα χρόνια της κρίσης έχουν φύγει περίπου μισό εκατομμύριο νέοι άνθρωποι από τη χώρα μας. Στην πλειοψηφία τους είναι μορφωμένοι, διατηρούν δεσμούς με την Ελλάδα και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Μάλιστα, σε έρευνα που έκανε η πρωτοβουλία “BrainGain”, αυτοί οι άνθρωποι δηλώνουν σε ποσοστό πάνω από 70% ότι θα επέστρεφαν άμεσα στη χώρα μας. Τι ζητούν για να γυρίσουν; Όχι μια θέση στο Δημόσιο, ούτε υψηλότερο μισθό από αυτόν που παίρνουν σήμερα.

Οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα θεωρούν απαραίτητη την αξιολόγηση που μπορεί να οδηγήσει σε μετέπειτα εξέλιξη στην καριέρα τους, ζητούν βελτίωση των υπηρεσιών καθημερινής εξυπηρέτησης των πολιτών, μείωση της φορολογίας, απλοποίηση των διαδικασιών, μείωση της γραφειοκρατίας και πάνω απ’ όλα αξιοκρατία.

Ως κυβέρνηση, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο απλό και λειτουργικό για να προσκελκύσουμε μεγάλες καινοτόμες επιχειρήσεις. Μαζί με τις επενδύσεις, θα έρθουν πίσω νέοι άνθρωποι, γιατί αυτό που θα ζητούν οι νέες επιχειρήσεις είναι στελέχη με πανεπιστημιακή μόρφωση και εμπειρία από το εξωτερικό.

5. Αν υποθέσουμε ότι ο λαός σας εκλέξει και κυβερνήσετε, πείτε μου τουλάχιστον δυο πράγματα με τα οποία ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης θα είναι ικανοποιημένος ότι πραγματοποιήθηκαν επί θητείας του.

Η μεγαλύτερη προτεραιότητα για την περιφέρειά μου φυσικά, δεν είναι άλλη από τη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού. Μια επένδυση που μπορεί να δημιουργήσει 70.000 νέες θέσεις εργασίας, να αναβαθμίσει τις αξίες των ακινήτων της περιοχής, να ενισχύσει όλες τις τοπικές επιχειρήσεις, να φέρει εκατομμύρια τουρίστες και να ομορφύνει ακόμη περισσότερο την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Θα δουλέψω όσο μπορώ για να προχωρήσει επιτέλους αυτή η εμβληματική επένδυση.

Δική μου προσωπική προτεραιότητα είναι όμως και να επιστρέψει η νέα γενιά στην πολιτική. Να αλλάξουμε τους όρους, να ανοίξουμε το δρόμο για την επόμενη γενιά. Στόχος μου είναι σε μια τετραετία από σήμερα οι νέοι να έχουν πολύ περισσότερα κίνητρα και περισσότερες δυνατότητες να διεκδικήσουν το δικό τους ρόλο στην ελληνική πολιτική.
 nextdeal.gr
 
Top