Χτες βράδυ στην Ύδρα, διεξάχθηκε μια σημαντική επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η Συμφωνία των Πρεσπών και η επόμενη μέρα».

 Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Ύδρας και τον συντονισμό είχε ο Επίκουρος Καθηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Δήμαρχος Ύδρας Γεώργιος Κουκουδάκης με τη συμμετοχή στο πάνελ εξαίρετων καθηγητών Πανεπιστημίου, ειδικών στις Διεθνείς Σχέσεις και το Διεθνές Δίκαιο. 

Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Βουλευτής της Α΄ Πειραιά και Νήσων, στρατηγός ε.α. και επίτιμος διοικητής ΑΣΔΕΝ, κ. Νικόλαος Μανωλάκος.

Ο κ. Μανωλάκος μετά το τέλος της ημερίδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Τα συγχαρητήρια μου στον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη για τον συντονισμό αλλά και στους εκλεκτούς καθηγητές για τα όσα άκρως ενδιαφέροντα ανέφεραν. Κατέθεσα την αντίθεση μου στη συμφωνία και επεσήμανα ότι κυβέρνηση της ΝΔ θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να απαλύνει τις συνέπειες της . Η παραβίαση του erga omnes, από πλευράς των γειτόνων, είναι μια πολύ κακή αρχή στην εφαρμογή της συμφωνίας. Να εκφράσω την μεγάλη μου χαρά, για τη συνάντηση, στο περιθώριο της ημερίδας, με τον ιδιαιτέρως σημαντικό Πειραιώτη, πρώην υπουργό και Δήμαρχο Πειραιά, αλλά και ένα από τα πλέον λαμπρά »μυαλά» του τόπου μας, τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο".




 
Top