Νέα στοιχεία που σοκάρουν έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας από την περιοχή της
Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία βρέθηκε σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 9 στην Καλαμαριά.

Σύμφωνα με την Κατερίνα Σεραφημίδου, η οποία μαζί με ακόμα έναν άνδρα ήταν και αυτοί που εντόπισαν τη Μαρκέλλα και την παρέδωσαν στην Αστυνομία, η ανήλικη «ήταν σε κατάσταση σοκ, έκλαιγε και ήταν σαν χαμένη».

«Ζητούσε συνέχεια τη μαμά του. Μόλις την ηρέμησα τη ρώτησα που ήταν και μου είπε ότι η γυναίκα που την πήρε, η οποία της ήταν άγνωστη, ήταν και η ίδια που την άφησε πιο κάτω και της έδωσε 30 ευρώ για να μη μιλήσει σε κανέναν. Λέω "σε πείραξε;", λέει "ναι. Μου είχε βάλει και χειροπέδες" και μου έδειξε τα χέρια της με τα σημάδια. Της λέω ότι την ψάχνουμε μέρες και μου λέει "όχι, σήμερα το πρωί χάθηκα". Εκεί κατάλαβα ότι το παιδί δεν έχει καλή επικοινωνία και είχε και έναν πόνο κάτω στα πλευρά», ανέφερε στο thestival.gr η κ. Σεραφημίδου.

Μου είπε να μην καλέσω την Αστυνομία

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του άνδρα που είδε και αυτός τη Μαρκέλλα να περιπλανιέται στον δρόμο μόνη της, ο ίδιος βλέποντάς τη τη ρώτησε «πού πας αφού σήμερα δεν έχεις σχολειο;» και η Μαρκέλλα του είπε «θέλω να πάω σπίτι μου». Εκείνος ακολούθως τη ρώτησε το όνομά της και μόλις αυτή του αποκρίθηκε «Μαρκέλλα», κατάλαβε ποια είναι. 


Μάλιστα, η μικρή ήταν αρκετά φοβισμένη και το μόνο που ζητούσε ήταν να επιστρέψει στην οικογένειά της. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην αρχή η Μαρκέλλα, ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να μην καλέσει την αστυνομία.

Στο σημείο έφτασε άμεσα περιπολικό, το οποίο παρέλαβε τη 10χρονη και τη μετέφερε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου και έσπευσε η μητέρα της ανήλικης.

Εκεί, η Μαρκέλλα αναμένεται να μιλήσει και με ψυχολόγο ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη γυναίκα με τα κόκκινα μαλλιά που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μαρτυρίες φαίνεται να είναι αυτή που «άρπαξε» τη Μαρκέλλα.
Όπως έγινε γνωστό, δε, από αστυνομικές πηγές, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες η ανήλικη θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων για να «φωτίσει» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε αλλά και να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα, με βασικότερο αυτό για το πού βρισκόταν όλες αυτές τις ώρες που αγνοείτο η τύχη της, έτσι ώστε να διακριβωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή προσώπου ή προσώπων και εάν στοιχειοθετούνται εις βάρος τους ποινικά αδικήματα.


Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν ήδη την κατάθεση συμμαθητή της 10χρονης που την συνόδευε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, οπότε χάθηκαν τα ίχνη της. Σύμφωνα με την κατάθεσή του ανήλικου, μία γυναίκα με κόκκινα μαλλιά φώναξε το όνομα της Μαρκέλλας και ζήτησε να την ακολουθήσει. Η εξαφάνισή της, που απασχόλησε τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο, προκάλεσε την κινητοποίηση και του «Χαμόγελου του Παιδιού» που ενεργοποίησε επείγουσα ανακοίνωσή αναζήτησης της μαθήτρια του Δημοτικού. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκτός από τις Αρχές, συμμετείχε πλήθος εθελοντών ενώ η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες κοινοποιήσεις.

«Είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί ψυχικά» λέει ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος

Ανακουφισμένος και ικανοποιημένος από τον εντοπισμό της 10χρονης, δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Νίκος Γιαννόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να λάβει τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της, εφόσον κριθεί απαραίτητο, φροντίδα ψυχικής υγείας, αλλά και κάθε επιπλέον στήριξη που χρειάζονται. «Είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί ψυχικά το κορίτσι, καθώς δεν ξέρουμε ακόμη τι του έχει συμβεί», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει να "πέσει" άπλετο φως στην υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε: "Είναι σημαντικό να μάθουμε τι ακριβώς έχει γίνει με αυτή την υπόθεση. Τι κρύβεται από πίσω, τι ακριβώς έχει γίνει με αυτή την εξαφάνιση».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξήρε το ρόλο των Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης, σημειώνοντας πόσο σημαντική είναι η δημοσιότητα τέτοιων υποθέσεων, "καθώς κινητοποιεί την κοινωνία να συμμετέχει και έτσι αποτρέπονται τα χειρότερα".

πηγή
 
Top