Διαβάστε ένα απόσπασμα από το νέο άρθρο του Γιώργου Τράγκα που δημοσιεύτηκε στο crashonline.gr:

Ο Θείος έκαψε την εθνική οικονομία και μας οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες. Ο ανιψιός ήθελε σώνει και καλά να δώσει 50 εκατομμύρια στους εργολάβους και βασανίζει εκατομμύρια Αθηναίους, μία ολόκληρη πόλη που έχει ανάγκη από θέσεις εργασίας και τόνωση της οικονομίας και όχι από Περιπάτους.

Ο Θείος οδήγησε όλο τον πληθυσμό σε βαθύτατη ύφεση και κραυγές απόγνωσης. Ο ανιψιός που θέλει να ξεπεράσει και να αντικαταστήσει τον θείο, υποβάλλει σε μαρτύρια όλους τους κατοίκους της Αθήνας και διαλύει το εμπόριο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και οι δύο, πολιτικά ανόητοι και επικίνδυνοι. Όλες οι πολιτικές επιλογές τους έχουν να κάνουν με σπατάλες και έργα που γεννούν καχυποψίες για τη χρησιμότητά τους και ιδιαίτερα για το timing που αποφασίζεται να γίνουν. Σε μία χώρα υπερχρεωμένη, πολυπληγωμένη με ένα εκατομμύριο ανέργους, χωρίς σύστημα υγείας, με ευάλωτη άμυνα, θείος και ανιψιός, η Αγία Οικογένεια μοιράζει ένα ποταμό χρήματος για την προβολή του πρωθυπουργού και τις ανόητες ή δόλιες πράξεις του και φτιάχνει πολύχρωμα σιντριβάνια και άχρηστους μεγάλους Περιπάτους, προκειμένου ο ανιψιός να δείξει ότι μπορεί να πάρει κάποια στιγμή τη θέση του Θείου στο Μαξίμου.

Όπως λέει ο λαός, «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!». Η οικογένεια Μητσοτάκη επιδίδεται, όπως εκτιμούν χιλιάδες πολίτες, σε ένα ατελείωτο φαγοπότι, διασπαθίζοντας εκατομμύρια ευρώ, που αποτελούν αίμα των Ελλήνων φορολογουμένων. Η πρωτεύουσα σε περίοδο βαθύτατης ύφεσης, δεν είχε καμία ανάγκη να κλείσει την πανεπιστημίου και να υποστεί κυκλοφοριακή ασφυξία.

Πρέπει να είναι πολύ ανόητος ο δήμαρχος της Αθήνας ή να τον πιέζουν κάποιες υποσχέσεις και συμφωνίες που έχει κάνει, για να δώσει αυτή την ώρα πράσινο φως για έργα, σε μία περιοχή που δεν μπορούν να κάνουν ούτε σεφτέ τα μαγαζιά. Δικαιολογημένα, ακόμη και οι εφημερίδες των φίλων της οικογένειας, όπως η Καθημερινή και τα Νέα, του την πέφτουν και επισημαίνουν ότι τα έκανε μαντάρα με τον Μεγάλο Περίπατο.

Συνήθως οι δήμαρχοι των Αθηνών τα έχουν καλά με τους εργολάβους, δίνοντας δουλειές για κολονάκια, πεζοδρόμια και αλλαγή λαμπτήρων. Θα μπορούσε ο δήμαρχος να φτιάξει και άλλο σιντριβάνι, προκειμένου να δροσίζονται ή να λιάζονται ή να ξαπλώνουν γύρω του, όλη την ημέρα οι μετανάστες. Ο Κωστάκης, ο ανιψιός πρωθυπουργού και γιός της αδελφής του, κατά κοινή ομολογία τα έκανε ΜΑΝΤΑΡΑ!!!

Με δύο ή τρεις λωρίδες στην Πανεπιστημίου δεν λειτουργεί το κέντρο της Αθήνας. Όσο και αν θέλει να το παρουσιάσει η οικογένεια μεγαλόπνοο το έργο, τέτοια εποχή είναι άκαιρο, πολυέξοδο και ίσως εξελιχθεί σε μεγάλο φιάσκο. Δυστυχώς για το φωστήρα, η Αθήνα έχει διαφορετική χωροταξία από το Καρπενήσι. Διαφορετικό πληθυσμό και ανάγκες.. Το χειρότερο για το δήμαρχο είναι ότι θα του πετάξουν πέτρες οι έμποροι των Αθηνών. Φτιάχνει έργο, χωρίς να μας πει που θα παρκάρουν οι Αθηναίοι για να πάνε στις δουλειές τους. Εκτός αν έχει μιλήσει με λευκά περιστέρια και έχει μάθει που θα ανατεθούν τα υπόγεια πάρκινγκ και πόσο θα βγάλουν από το παρκάρισμα οι φίλοι της οικογένειας.
 
Top