Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, έπειτα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, δήλωσε ότι το τραπεζικό σύστημα και οι καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένα.



“Στα γενικότερα θέματα, η Τράπεζα της Ελλάδος, συνδράμει το κυβερνητικό έργο, το συνδράμει βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της συνθήκης και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη και έχει πολύ μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι πετυχημένο και δουλεύουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτήν” πρόσθεσε.



“Με διαβεβαίωσε τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και το οικονομικό επιτελείο ότι τις επόμενες τρεις μέρες εργάζονται άοκνα, ώστε τη Δευτέρα να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα” κατέληξε.



Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με την απόφαση της ΕΚΤ, να μην συμπεριλάβει – σε πρώτη φάση – τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ρευστότητας 1,1 τρισεκατομμύρια ευρώ που ξεκινά τη Δευτέρα, αλλά να περιμένει την αξιολόγηση του προγράμματος.



Από την πλευρά της η κυβέρνηση, δια στόματος του Γιάννη Δραγασάκη, διαμηνύεται πως στην απόφαση της ΕΚΤ, δεν έχει ληφθεί υπόψη η συμφωνία του Eurogroup και ότι πιθανόν τα δεδομένα αλλάξουν μετά την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τη Δευτέρα, όταν η Ελλάδα θα παρουσιάσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.





 
Top