Μπορεί οι διακοπές σας να αργούν ακόμα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να στερηθείτε τις υπέροχες γεύσεις από τους μαγικούς τόπους μας.
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
15 ντοματίνια cherry
2 ματσάκια ρόκα χοντροκομμένη
150γρ. ξινομυζήθρα κυκλαδίτικη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Θα χρειαστεί να δουλέψετε ταυτόχρονα δύο εστίες.. Στη μία, βάζετε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια.
Όταν ξεκινήσει να βράζει, βάζετε στη δεύτερη εστία ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το σκόρδο ώσπου να μαυρίσει και μετά το πετάτε. Ρίχνετε τα ντοματίνια και τα μαγειρεύετε ώσπου να ανοίξουν. Προσθέτετε τη μισή ρόκα και συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατίζετε ελαφρώς.Μόλις γίνουν τα μακαρόνια, με μια λαβίδα τα αδειάζετε σιγά – σιγά μέσα στο τηγάνι με τα ντοματίνια και τη ρόκα, παίρνοντας ταυτόχρονα και λίγο μακαρονόζουμο από την κατσαρόλα. Όλα αυτά χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την υπόλοιπη ρόκα και μπόλικο πιπέρι. Σκορπίζετε και τη ξινομυζήθρα και κάνετε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα. Είστε έτοιμοι!
Με αυτή τη συνταγή, θα καταφέρετε να κλείσετε σε ένα πιάτο την εσάνς των καλοκαιρινών διακοπών.
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
15 ντοματίνια cherry
2 ματσάκια ρόκα χοντροκομμένη
150γρ. ξινομυζήθρα κυκλαδίτικη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Θα χρειαστεί να δουλέψετε ταυτόχρονα δύο εστίες.. Στη μία, βάζετε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια.
Όταν ξεκινήσει να βράζει, βάζετε στη δεύτερη εστία ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το σκόρδο ώσπου να μαυρίσει και μετά το πετάτε. Ρίχνετε τα ντοματίνια και τα μαγειρεύετε ώσπου να ανοίξουν. Προσθέτετε τη μισή ρόκα και συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατίζετε ελαφρώς.Μόλις γίνουν τα μακαρόνια, με μια λαβίδα τα αδειάζετε σιγά – σιγά μέσα στο τηγάνι με τα ντοματίνια και τη ρόκα, παίρνοντας ταυτόχρονα και λίγο μακαρονόζουμο από την κατσαρόλα. Όλα αυτά χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την υπόλοιπη ρόκα και μπόλικο πιπέρι. Σκορπίζετε και τη ξινομυζήθρα και κάνετε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα. Είστε έτοιμοι!