Σε μια σεμνή και γεμάτη ανθρωπιά τελετή, o πρόεδρος του Focal Media Center Σάλεμ Ελ Ζαχράν, ο εκπρόσωπος του Οικονομικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Μέσης Ανατολής, Δρ Μοχάμεντ Ελ Μάσα και ο εκπρόσωπος Λιβανέζων Επιχειρηματιών, Ζιάντ Μουσσά, βράβευσαν τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, για μία συνέντευξή του, σε μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου, συνέντευξη που προκάλεσε αίσθηση για τον ανθρώπινο λόγο της.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι ο Ελληνικός λαός, ενώ δοκιμάζεται σκληρά με την οικονομική κρίση που τον έριξε στη φτώχια, δεν υπέκυψε στον ατομισμό και όταν προέκυψε η προσφυγική κρίση έδειξε μια αξιοθαύμαστη ανθρωπιά. «Το Λιμενικό Σώμα έσωσε 150.000 ανθρώπους κυρίως γυναίκες και παιδιά, που βρέθηκαν μέσα στη θάλασσα. Η ανθρωπιά αυτή οφείλεται και στα φιλικά προς τον Αραβικό Κόσμο συναισθήματα που επί χρόνια καλλιεργούνται στην Ελλάδα, αλλά και σε μία παράδοση που έρχεται από την Αρχαιότητα και που λέει δεν πρέπει να αφήσεις άνθρωπο αβοήθητο στη θάλασσα», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.
Ο Υπουργός σημείωσε ότι, όταν ο ελληνικός λαός βγει από την κρίση, πρέπει να έχει μείνει μέσα του ο απόηχος από την αλληλεγγύη των Αράβων εκείνων, που δεν πέρασαν από τη δοκιμασία της προσφυγιάς, που πέρασαν άλλοι ομόδοξοί τους. Διατύπωσε δηλαδή την θέση ότι τα μεγάλα Αραβικά Κεφάλαια δεν έχουν στηρίξει τον Ελληνικό Λαό στην οικονομική κρίση, όσο θα έπρεπε, κάνοντας επενδύσεις.
Ο κ. Σάλεμ εξέφρασε τις ευχαριστίες του Αραβικού Κόσμου για τη διάσωση των χιλιάδων ανθρώπων, γυναικών και παιδιών κυρίως, από το Λιμενικό, το Ναυτικό και το Στρατό της Ελλάδας, «τη στιγμή», όπως είπε, «που άλλοι τους σπρώχνουν στην προσφυγιά». Ο κ. Σάλεμ δήλωσε: «Ποτέ δε θα ξεχάσουμε τη συνεισφορά σας. Πράγματι το Αραβικό Κεφάλαιο δεν στάθηκε αντάξια στην ελληνική κρίση. Δεσμεύομαι ότι στο εξής, ασκώντας Δημοσιογραφία, θα παρακινώ το Αραβικό Κεφάλαιο ώστε να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα είναι το λίκνο της ανθρωπότητας». Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα εργαστεί «για την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος Ελλάδας και Αραβικού Κόσμου που έχει τρεις πτυχές. Την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την αποτροπή της λαθραίας διακίνησης προσφύγων και την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.»
 
Top