Από αδέσποτη σφαίρα  έχασε την ζωή του το 10χρονο παιδί στο δημοτικό σχολείο του Μενιδίου. Ιατροδικαστική εξέταση έδειξε κάθετο τραύμα από βλήμα στο κεφάλι του μικρού παιδιού. Κάλυκες βρέθηκαν σε αυλές σπιτιών κοντά στο σχολείο

Αυτό προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση που διενήργησε ιατροδικαστής κ. Καλογριάς. Στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι το παιδί κατέρρευσε και χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Η μητέρα του παιδιού είναι η ίδια εκπαιδευτικός στο σχολείο.

Δεκάδες κάλυκες βρέθηκαν στις αυλές δυο σπιτιών στο Μενίδι κατά τις έρευνες της αστυνομίας για να εντοπίσει από που έφυγε το βράδυ της Πέμπτης (08/06/2017) η αδέσποτη σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής στον 11χρονο Μάριο την ώρα που βρισκόταν στην αυλή του σχολείου του, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, την ώρα μιας σχολικής γιορτής

Το βλήμα εκτιμάται ότι προέρχεται πιθανότατα από όπλο των 9 χιλιοστών ή ανάλογου διαμετρήματος, κάτι που θα εξακριβωθεί από τη βαλλιστική έρευνα που θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

«Η σφαίρα  είναι από αδέσποτο πυροβολισμό που έπεσε στην περιοχή την ώρα που γινόταν η παιδική εκδήλωση» τόνισε πριν από λίγη ώρα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανώτατος αξιωματικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αμέσως μετά την ενημέρωση από τον ιατροδικαστή η περιοχή στις Αχαρνές που συνέβη το τραγικό συμβάν, αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διενεργείται έρευνα από την ασφάλεια Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Ήδη έχουν γίνει προσαγωγές.

Διασωληνωμένος και σε πολύ βαριά κατάσταση διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χθες βράδυ στις 10:30, στο "Αγία Σοφία" -όπως αναφέρει ανακοίνωση του νοσοκομείου- ο 11χρονος μαθητής που σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έχασε τη ζωή του από "αδέσποτη" σφαίρα, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου λέει ότι "έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους. Σημειώνεται ότι έγιναν άμεσες προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Εστάλη για νεκροψία-νεκροτομή το πρωί της 9ης Ιουνίου 2017».

Από την ανακοίνωση γίνεται φανερό ότι δεν έγινε αντιληπτό από το νοσοκομείο ότι το παιδί έφερε τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι.

Μάλιστα αργά το μεσημέρι εκδόθηκε νεότερη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει το νοσοκομείο:

Σε συνέχεια του υπό σημερινή ημερομηνία προηγούμενου Δελτίου Τύπου, εκθέτουμε ότι ο ανήλικος Σ.Μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας διασωληνομένος, άσφυγμος και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση.

Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη.

Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε.
 
Top