Για κάποια πράγματα θα θέλατε να είχατε τη δυνατότητα να γυρίσετε το χρόνο πίσω, ενώ κάποια άλλα δε θέλετε με τίποτα να τα βιώσει το παιδί σας, χωρίς να είναι απαραίτητα στο χέρι σας.
Πάμε να δούμε ποιες είναι μερικές από αυτές τις εμπειρίες:
Κακοποίηση-bullying: Με απλά λόγια, κάθε είδους βία, σωματική ή ψυχολογική. Και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί το αγγελούδι σας να βιώσει κάποια τέτοια τραυματική εμπειρία, νιώθετε ότι τρελαίνεστε!
Συνεχείς εντάσεις σπίτι: Είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει σπιτικό χωρίς εντάσεις και διαφωνίες, εκείνο που διαφέρει είναι ο βαθμός και η συχνότητα. Ιδανικά όμως θα θέλατε να μη γίνει μάρτυρας ούτε ενός τσακωμού με το σύντροφό σας, απλά και μόνο για να νιώσει άσχημα με το συμβάν.
Δυσκολίες: Μπορεί να κάνει καλό σε ένα παιδί να μην τα βρίσκει όλα έτοιμα, όμως σε κανένα γονιό δεν αρέσει η ιδέα ότι η ζωή του μόνο με ροδοπέταλα δεν είναι στρωμένη.
Απογοητεύσεις: Οι πολλαπλές δυσκολίες νομοτελειακά θα φέρουν και απογοητεύσεις. Και όταν ο γονιός βλέπει το παιδί του να είναι μαραζωμένο για οποιονδήποτε λόγο, μαραζώνει και ο ίδιος.
«Βαριές» κουβέντες: Πόσο έχετε μετανιώσει για εκείνες τις φορές που αποπήρατε το μικρό σας και του μιλήσατε απότομα...Αναπόφευκτο ή έστω ανθρώπινο κάποιες φορές, όμως αν γυρίζατε το χρόνο πίσω θα τις «σβήνατε» πάραυτα.
Μη κοινωνική αποδοχή: Η αποδοχή που θα τύχει από τον περίγυρό του το παιδί σας δεν καθορίζεται από τις δικές σας προσδοκίες, παρά μόνο από τις δικές του, καθώς και την προσωπικότητά του. Σε διαφορετικό βαθμό και ενδεχομένως με διαφορετικό τρόπο το έχει ανάγκη ένα ντροπαλό παιδί και αλλιώς ένα κοινωνικό. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να απεύχεστε είναι να υπάρχει απόκλιση στις προσδοκίες του με την πραγματικότητα.
Πηγή: mother.gr